Wpis z mikrobloga

@Darson666:

Jesteś wetem?


Jeszcze nie :)

@matekwiatek:

20k rekordu i 11k średniej przy wydajności życiowej max 2 laktacje, a inna sprawa to średnia 8k przy 4 laktacjach. I na samym końcu i tak się liczy koszt wyprodukwoania 1 litra, ktory niekoniecznie musi być niższy u krówek przy wydajności 11k


Ano racja. Też mi się podoba ekstensywny model spokojnego wypasu, biało-czarnych krówek na zielonych pastwiskach :D
po przemoslowym mam wysypki


@interface: nie kupuj mleka UHT, a najlepiej bierz "świeże" (butelki w lodówkach, a nie kartony na półce) bo tam proces technologiczny jest prostszy. Oprócz tego mleko to mleko, niczego tam nie sypią, więc no nie wiem..
Ale rozumiem, że takie mleko od krowy to przysmak. Zupełnie inaczej pachnie, jest żółciutkie, jakby gęstsze. Lepsze.
Polecam mleko owcze. Ma więcej tłuszczu, więc jest bardziej kremowe i troszkę inny smak,