Aktywne Wpisy

PodniebnyMurzyn +243
Kiedyś wchodziłeś na Wykop i można było w sumie poczytać z ciekawością większość tagów. Dziś większość tagów trzeba mieć na czarnej, żeby z ciekawością poczytać wykop xD
To tak apropos nowej wykopowej wojny psiarze vs niepsiarze
To tak apropos nowej wykopowej wojny psiarze vs niepsiarze

waro +62
Wymęczyłem 2 sezon... ze szczególnym naciskiem na słowo "wymęczyłem".
1 sezon był dla mnie po prostu ok. Nie porwał, ale dał trochę przyjemności. Za największą jego wadę uznałem dosyć małą ilość humoru sytuacyjnego. Ot, cały sezon to był taki zbiór skeczy, mniej bądź bardziej udanych.
W 2 sezonie zmienia się to diametralnie... i wyszło po prostu fatalnie.
I
1 sezon był dla mnie po prostu ok. Nie porwał, ale dał trochę przyjemności. Za największą jego wadę uznałem dosyć małą ilość humoru sytuacyjnego. Ot, cały sezon to był taki zbiór skeczy, mniej bądź bardziej udanych.
W 2 sezonie zmienia się to diametralnie... i wyszło po prostu fatalnie.
I
źródło: images
Pobierz

Jak wyczyścić dysk, żeby nie dało się z niego nic odzyskać?
#komputer #komputery #informatyka
Jeśli chcesz tylko trochę utrudnić i nie podejrzewasz, żeby ktoś bardzo próbował odzyskiwać, to tylko wtedy możesz napisać wszystko zerami. Ale nadal trzeba to pomocy programu zrobić.
Komentarz usunięty przez autora
1. Czym jest zerowanie dysku jak nie nadpisaniem całej powierzchni zerowymi wartościami?
2. Jeśli uważasz, że po jednokrotnym nadpisaniu realnie da się dane odzyskać, to znaczy, że nie rozumiesz o czym była praca Gutmanna, od którego cały ten mit wielokrotnego nadpisywania się wziął.
@maciejg:
http://skeptics.stackexchange.com/questions/13674/is-it-possible-to-recover-data-on-a-zeroed-hard-drive
@rudelusterko nie mam nic pod ręką, weź cokolwiek, co Google podpowie. Tu chodzi tylko o to, by jakkolwiek losowo zapisać dysk.
"trudne" to jest już odzyskanie pojedynczego bajtu, a nie jakiejś sensownej informacji, wyliczenia masz w poprzednim poście
Fakt, że nie brałem pod uwagę zmiany gęstości zapisu na współczesnych dyskach. Nadal oddając dysk wolałbym nadpisanie losowymi wartościami, niż zerami. Ale nigdzie nie mówię o 35-krotnym :)
Nie, ofert takich nie podam - wycena zawsze jest indywidualna, w dodatku bez gwarancji, że się uda. Ale! Tu chodzi o gwarancję, że się nie uda - a to już co innego.
Ale pisałeś o kilkukrotnym, a wg tego co podałem, jednokrotne nadpisanie wystarcza.
Dzięki za wartościowe uwagi. Sądzę, że temat wyczerpaliśmy, na tyle, że Op wybierze sobie metodę świadomie.
Jednocześnie zaznaczam, że chodzi o gwarancję, że niczego nie da się wyciągnąć - a tu nadpisanie zerami jest dość słabym rozwiązaniem. Lepiej losowymi.
Może być?