Wpis z mikrobloga

@0nly:
tak. Ale w większości miejsc, co się uchowała na widoku, słyszę tekst "nie na sprzedaż. Będzie do wygrania w jakimś konkursie".
W sklepie nie kupisz, ale jest sporo chomików, którzy mają po kilka butelek i za sumę ponad 100pln oddadzą butelczynę.

[edit] ze dwa dni temu widziałem posta, że można kupić w Bla Bla.
@BrowarPERUN: Kurczę, chciałem na prezent dla szanownej rodzicielki, ale 100 zł to trochę za dużo jak na mój budżet. Zastanawiam się czy udałoby mi się dorwać coś innego w przedziale 20-40 zł (oczywiście porter bałtycki).
@0nly:
ze swojej strony polecę Bafometa, dobry RIS :)
a coś z porterów bałtyckich?
Ja polecam:
- 652mnpm browar podgórz
- baran z jajem browar pracownia piwa (ale nie wiem, czy obecnie dostępne)
- mentor browar recraft jest całkiem dobry, ale często powyżej 20pln (i przez to imho nie wart tej ceny)
albo kupić zestaw klasyków: Fortuna, Łódzki, Witnica i Warmiński - w 30pln się zmieścić, a to bardzo dobre piwa
@ChibiPanda:
mi druga bardzo posmakowała. Pomijam kwestię, że dla przeciętnych piwoszy jeśli druga warka nie jest wyraźnie lepsza niż pierwsza, to będą przeważały opinie że "druga gorsza".

Mi smakowało ze względu na stylowe elementy. Było w nim wszystko, co można oczekiwać od porteru bałtyckiego, z delikatną, ale wyraźnie zaznaczoną goryczką, doskonale zbalansowane i pijalne. Owszem, nie było żadnego wyróżniającego czynnika, czegoś co przykułoby uwagę piwosza, ale właśnie dzięki temu wpisywał się