Wpis z mikrobloga

Witam. Potrzebuję pomocy #webdev #webdesign #webmastering #domeny #hosting #www
Mam domenę w tym p-----------m az.pl, był wpisany rekord A pod dany IP #vps i wszystko było ok. Ostatnio loguję się, bo potrzebuję stworzyć subdomenę, widzę jakieś nowe wynalazki (CP), daję stary cp - zarządzanie dns i mam komunikat: "Uwaga! Nie możesz zarządzać ustawieniami ponieważ domena jest obsługiwana przez zewnętrzne serwery DNS". Tam w panelu jest jeszcze opcja "Domeny hostowane", klikam i "Możliwość zarządzania strefą - Zablokowany"
Wtf? Gdzie mam edytować strefę, skoro na vps mam tylko podstawowe rzeczy typu apache2, mysql, php5 itp?
Jest jeszcze opcja "dodaj subdomenę" i jest do wyboru Hosting: Żaden, Parkowanie, Przesyłanie dalej i Standardowe przesyłanie dalej. Kompletnie już zgłupiałem. Dodam, że chciałbym, żeby to miało taką postać: subdomena.domena.pl --> domena.pl/subdomena/

Druga sprawa, że alternatywnie mam też darmową domenę w serwisie freenom/dot.tk. Czy jest tam możliwość zrobienia subdomeny? Daję screen, może da się jakoś którymś rekordem (nie znam się)?

m.....a - Witam. Potrzebuję pomocy #webdev #webdesign #webmastering #domeny #hosting ...

źródło: comment_5vWYs3vCULJRQjp7wFZW5VzoTCeSTNzi.jpg

Pobierz
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach