Wpis z mikrobloga

@rene199austria: nie każdy wie, ale na pit bulla trzeba mieć pozwolenie. Rasa uważana w Polsce za agresywna. Osobiście dzwonił bym na policję. Chodzenie z takim psem bez smyczy i kagańca to kpina. Przy okazji zasugerowałbym, żeby sprawdzili czy Janusz posiada pozwolenie od burmistrza/wójta na posiadanie takiego psa.
  • Odpowiedz
@emipk505: myślałam, że zawołałaś mnie, żeby psa pokazać, a tu się okazuje, że znowu jakieś matoły się spinają o to, że pies biegnie. Weź ją zamknij w klatce, załóż jej kaganiec, bo nie wiadomo kiedy i Ciebie u-------i. Ja nie wiem, jakoś w życiu codziennym słyszałam wiele o swoim psie - jeśli negatywy, to od ludzi, którzy jej na oczy nie widzieli i c---a wiedzieli o rasie. Ktokolwiek ją poznawał
  • Odpowiedz
@rtk993: fajny świstek. Na szczęście jest to jedno z praw martwych, bo jest to taka sama głupota, jak cała ta lista ras "agresywnych". Druga kwestia, że tam jest Amerykański PitBull Terier. Czyli Bull Terier, czy Pit Bull? ( ͡° ͜ʖ ͡°) Ja mam Amstaffa i już mam w dupie ten świstek i jak wezwiesz na mnie Policję, to się bardziej skompromitujesz, niż tutaj ( ͡°
  • Odpowiedz
@rtk993: tak samo, jak ja mam w głębokim poważaniu takie pseudo listy i płacz cipeksów z Wykopu, którzy na widok samego zdjęcia srają po nogawkach a do tego oceniają, nie mając pojęcia o rasie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@rtk993: obrażanie właścicieli danej rasy psów, generalizowanie, szufladkowanie i wypowiadanie się na tematy o których nie ma się pojęcia jest ok, tak? Super, cieszę się z bycia na czarnej ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@rtk993: i nie zapomnij zadzwonić następnym razem na policję
HALO POLICJA ? PROSZE PRZYJECHAC SPRAWDZIĆ CZY PAN MA ZAŚWIADCZENIE NA PIESKA, BO WYGLĄDA NA GROŹNEGO xD zgniłem... xD
  • Odpowiedz
@Zielony34 dlaczego gnijesz z rzeczy poważnych? Bycie zaatakowanym przez psa to nie jest temat do heheszków. Pies to tylko pies, jak leci na kogoś z zębami to nie powiesz mu że piesek się tylko bawi i że to spokojna rasa.
  • Odpowiedz
@PyraPrzeznaczenia: ale co ma rasa do tego? Pies spoza listy nie wyleci z zębami? Widzisz, to są trudne rasy i więcej matołów bierze yorki, labradory, czy inne beagle niż któregoś z psa rasy wymagającej. Tacy ludzie są zazwyczaj bardziej świadomi tego, że chcą psa, jakiego chcą psa i co się z tym wiąże.
Nie mówię już o zbyt popularnych astach, ale tosa? akbash? nawet rott, który już nie jest tak
  • Odpowiedz