Na tym słynnym reddicie słabo zaplusowali mi wpis, może tutaj ze 4 plusy dostanę, tak wygląda obecnie projekt nad którym intensywnie pracuję. Część graficzna gry o------a jest już w 95%, teraz robię kolejne poziomy, mam już 11/46, niedługo będę dodawał nowe mechaniki i ficzery. Może macie jakieś ciekawe pomysły jak fajnie urozmaicić grę o coś więcej niż tylko bieganie i skakanie?
No a potem to już tylko monetyzacja, jakaś analityka żeby inwigilować graczy (⌐͡■͜ʖ͡■), usuwanie błędów, marketing, jakaś publiczna beta, a po tym wszystkim zostanie mi te słynne 10% więc będzie już z górki ( ͡°͜ʖ͡°)
Pozdrówki. -------------------------------------------------------- Do końca roku pozostało 344 dni.
@arczer: Kiedyś próbowałem czegoś świeżego, skończyło z 30 pobraniami :P Wolę bezpieczne, małe i przyjemne gierki, które mogę klepnąć w max 3 miesiące.
@LooZ: tak. no ale nie ty będziesz tę grę reklamował prawda? Jesteś marketingowcem żeby wiedzieć co się ściągnie? Prawda jest taka że rynek mobilny jest nieprzewidywalny, ale nikt nie chce grać w trudne gry. wieć tu imo op trafił w niszę prostą platformówką obsługiwaną jednym palcem. Jakiś fajny trailer może nawet mamona wydana w reklamę i jakoś pójdzie. Każdy ma prawo oczekiwać hajsu za swoją produkcję. ba każdy ma prawo
@LooZ: miałem na myśli że lepiej taka niż skomplikowana platformówka gdzie nie wiadomo co klikać. no to powiedz co się sprzedaje na mobilnych rynkach teraz? @robin_caraway: właśnie ściągam jakieś skoki z topki z google play xD
@arczer: Jak gra jest porządnie zrobiona i w miarę ładnie wygląda to się rozniesie, zobacz sobie niedawno wydane super cat tales. @robin_caraway: Kiedyś zrobię na pewno xD
postanowiłem się podzielić wiedzą
@LooZ: Spójrz na swój pierwszy komentarz i powiedz jaka "wiedza" z niego płynie? Zwykłe p-------------e się w stylu wypokowym.
@TymRazemNieBedeBordo: Nic się nie sprzedaje, dlatego nigdy nie zainwestowałbym własnej złotówki w f2p. Apple ma zajęte sloty reklamowe na 3 miesiące naprzód, google ma w------e. Jakbym miał czas i umiejętności (a @TadeuszSynZygmunta ma) to robiłbym jakąś grę z fajnym hookiem na pc/mobile/konsole, a nie platformówkę 2d
@TadeuszSynZygmunta: Eee? Czyli tak odbierasz krytykę? Byłem pod wrażeniem tego jak szybko zrobiłeś pierwszą grę i jaki był rezultat, a teraz tak traktujesz niepochlebne opinie? No to fajnie, powodzenia życzę. Pomogę ci. Ego przerosło umiejętności zatrważająco szybko.
No a potem to już tylko monetyzacja, jakaś analityka żeby inwigilować graczy (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■), usuwanie błędów, marketing, jakaś publiczna beta, a po tym wszystkim zostanie mi te słynne 10% więc będzie już z górki ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Pozdrówki.
--------------------------------------------------------
Do końca roku pozostało 344 dni.
#odzeradogamedevelopera #gamedev
Każdy ma prawo oczekiwać hajsu za swoją produkcję. ba każdy ma prawo
@TadeuszSynZygmunta: takie pobierają?
@robin_caraway: właśnie ściągam jakieś skoki z topki z google play xD
@robin_caraway: Kiedyś zrobię na pewno xD
@LooZ: Spójrz na swój pierwszy komentarz i powiedz jaka "wiedza" z niego płynie? Zwykłe p-------------e się w stylu wypokowym.
Komentarz usunięty przez autora