Znacie podobny zespół (albo nawet pojedyncze utwory), który grałby skoczne piosenki w folkowych klimatach, ale po polsku? Jedyne, co przychodzi mi teraz do głowy to Percival, ale ich utwory to tak średnio biesiadne są, a poza tym głównie i tak po obcemu.
@OmarBongo: Żywiołak to kompletnie nie to. @djmatthaeus: O to to to, nawet to kiedyś słyszałam :) Bardzo fajne @RatedR: A to takie disco polo już w sumie, tyle że po góralsku. Nie podoba mi się zbytnio. @anetaha: Future Folk brzmi świetnie, nie znałam wcześniej. Sprawdziłam kilka kawałków i bardzo mi się spodobały, dzięki :) @tuxados: Jara znam, ale nie do końca o
@djmatthaeus: Polski, ale niekoniecznie folk. Głównie chodzi mi o współczesne aranżacje, szybkie i wesołe, ze słowiańskim brzmieniem. Również kabaretowe.
Ruszamy z kolejnym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ͡°
#muzyka #folk #dobrebopolskie
Baciary.
Kojarzę tylko, że straszne smęty, chyba że po prostu nie znam tej ich weselszej strony? Village kolektiv też niezbyt skoczny.
@djmatthaeus: O to to to, nawet to kiedyś słyszałam :) Bardzo fajne
@RatedR: A to takie disco polo już w sumie, tyle że po góralsku. Nie podoba mi się zbytnio.
@anetaha: Future Folk brzmi świetnie, nie znałam wcześniej. Sprawdziłam kilka kawałków i bardzo mi się spodobały, dzięki :)
@tuxados: Jara znam, ale nie do końca o
ale przypomniał mi się inny zespół: Brathanki przecież są folkowe