@FirstOfTheMagi: no widzisz, ja np za gotowaną tak średnio przepadam, ale pieczoną mogłabym żreć na tony. W ogóle pieczone warzywa są rewelacyjne. Jak nie mam pomysłu na to co wziąć do pracy, szoruję, kroję, obtaczam w dużej misce w oliwie z odrobiną przypraw, wrzucam w piekarnik i mam gotowe jedzenie ( ͡º͜ʖ͡º)
@matra: nie( ͡°͜ʖ͡°) chętnie zacznę jeść takie warzywka, ale z tego co wiem pietruszka jest jedną z nielicznych których się nie je, bo ma kiepski smak.
@panjan1111: tyle lat na mirko, a mnie wciąż dziwi, że ludzi tak błądzą ( ͡º͜ʖ͡º) Nie jest droga - pokrój sobie na frytki lub plasterki i upiecz razem z resztą. Ja skrapiam oliwą + tymianek i sól. mieszam i piekę do miękkości [to ważne, bo inaczej jest łykowata] w 150 lub 200 stopniach, zależnie od tego
@Sharley: i tak i nie. Ba bloga wrzucam co nieco, instagramu już za bardzo nie prowadzę. Jak coś przygotuję i nie uda mi się zrobić zdjęcia to nie ląduje na blogu, tylko co najwyżej tutaj ze zdjęciem robionym tosterem jak wyżej ( ͡º͜ʖ͡º) Na wątróbkę podawałam pewnie w pomidorach z kaszą gryczaną, ewentualnie w sosie na bazie masła klarowanego lekko zagęszczonym skrobią + majeranek
@matra: Teraz myślę, że może to nie był przepis, tylko kilka pro-tipów chyba. Pamiętam, że wtedy w sumie zrobiłem po prostu z cebulą, a świta mi coś, że mówiłaś o jabłkach co wydawało mi się spoko. Ale mogę zmyślać. Pamięć już nie ta... ( ͡°ʖ̯͡°)
@matra: nie zapomnę Ci tego, nie zawołałas mnie do wątróbki (╯︵╰,) ale ze o 6 taki obiad robisz to podziwiam, u mnie rozruch szarych komórek trwa za długo :D
Kiepskie zdjęcie jest kiepskie, trudno ( ͡° ʖ̯ ͡°)
#gotujzmatra #gotujzwykopem #paleo #bezglutenu #watrobkaboners (✌ ゚ ∀ ゚)☞
pietruszka. Taki sam zestaw, tyle że bez wątróbki mam do pracy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@panjan1111: tyle lat na mirko, a mnie wciąż dziwi, że ludzi tak błądzą ( ͡º ͜ʖ͡º)
Nie jest droga - pokrój sobie na frytki lub plasterki i upiecz razem z resztą. Ja skrapiam oliwą + tymianek i sól. mieszam i piekę do miękkości [to ważne, bo inaczej jest łykowata] w 150 lub 200 stopniach, zależnie od tego
Na wątróbkę podawałam pewnie w pomidorach z kaszą gryczaną, ewentualnie w sosie na bazie masła klarowanego lekko zagęszczonym skrobią + majeranek