Wpis z mikrobloga

Miło zobaczyć logo #wosp na belce wypoku, a wszystkim oburzonym malkontentom, unoszącym się, że jak to telewizja, straż pożarna, policja, #wykop i inne instytucje ośmielają się pomagać prywatnej fundacji, radzę aby samemu założyli taką prywatną fundację i spróbowali ją rozkręcić na tyle, żeby zrobić Owsiakowi konkurencję

Uważam, że rozkręcanie hejtu na WOSP jest kwintesencją cebulactwa - jak komuś się nie podoba ta inicjatywa, to ma do tego prawo, ale niech nie przeszkadza i nie utrudnia, bo WOSP nikomu nie szkodzi - w zasadzie jedyne szkody jakie wyrządza, to ból d--y Terlikowskich, Karnowskich, Rydzyków i ich wyznawców #oswiadczenie
  • 62
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kyloe: Mamy wiele organizacji pożytku publicznego. Jest 1% podatku, który każdy odpisuje na co chce i to jest obecna sprawiedliwa dla wszystkich forma wsparcia państwowego organizacji pożytku publicznego. Chociaż też sprzeciwiam się takim działaniom, lepiej jakby ten 1% podatku mniej nie zabierało od razu państwo i kto by chciał to by dał.
  • Odpowiedz
@kyloe kwintesencją cebulactwa jest takie p---------e jak twoje. Mogę krytykować i popierać kogo chcę. I jeszcze ten argument z d--y z założeniem swojej fundacji xD Rakcontent w pełnej krasie
  • Odpowiedz
był to protest przeciwko zmianie obowiązujących przepisów w zakresie dupuszczalności aborcji,

@kyloe: no chyba nie. Czarny protest "wybuchł" po tym jak Sejm odrzucił projekt liberalizacji aborcji.
  • Odpowiedz
Uważam, że rozkręcanie hejtu na WOSP jest kwintesencją cebulactwa - jak komuś się nie podoba ta inicjatywa, to ma do tego prawo, ale niech nie przeszkadza i nie utrudnia, bo WOSP nikomu nie szkodzi

@kyloe: Ale taguj synek #oswiadczenie z d--y. WOSP wymuszaniem wsparcia na wojewodzie sam sobie strzelił w stopę i podzielił ludzi. Przez tą akcje nie dam w tym roku ani grosza, a dawałem odkąd tylko
  • Odpowiedz
@kyloe: WOŚP się samo podkłada. Jest pierdyliard fundacji które trzymają się z dala od polityki i niema chejtu. Jest tez WOŚP które poza pomocą organizuje przystanek Woodstock na którym jest dobra zabawa ;) i jest niestety dużo p---------a o jedynych słusznych poglądach, głównie po południu zanim większość się upije i fuknie. Ostatnio tez dochodzi sekciarskie gadanie typu "Oni nas chcą ale my się nie damy" Przydało by się aby ten
  • Odpowiedz
radzę aby samemu założyli taką prywatną fundację i spróbowali ją rozkręcić na tyle, żeby zrobić Owsiakowi konkurencję

@kyloe: Ja to bym radził, żeby założyli jakiś swój własny portal typu Wykop i tam nie umieszczali WOŚPowego logo.
  • Odpowiedz
@kyloe: Ja mam inne zdanie. Nie uważam żeby to była dobrowolna zbiórka, bo dzisiaj wolontariusze w centrum stoją co kilkanaście metrów i wypatrują osób bez serduszka. Jak chcesz przejść spokojnie przez miasto musisz kupić przepustkę i nakleić ją na czoło, żeby ci dano spokój.
Dwa - to co zbierze wosp jest ułamkiem procenta całego budżetu jaki NFZ wydaje na leczenie. Co miesiąc płacę państwu składkę zdrowotną (czy tego chcę czy
  • Odpowiedz
@kyloe: dajesz mi takie wsparcie medialne i czas antenowy jak ma wośp przez ostatnie 25 lat, rzucam robotę i jadę z koksem. Za taką kasę co oni w tych mrówkach i melonach zgarniają, chętnie się zamienię.

Osobiście mam gdzieś, że sobie zbierają i to, że ludzie im dają. Ich kasa. Wnerwia mnie wszechobecne oburzenie jak nie chcesz dać lub mówisz komuś, że nie dajesz na wośp. Jesteś najgorszym cebulakiem, niegodnym
  • Odpowiedz
Ja mam inne zdanie. Nie uważam żeby to była dobrowolna zbiórka, bo dzisiaj wolontariusze w centrum stoją co kilkanaście metrów i wypatrują osób bez serduszka. Jak chcesz przejść spokojnie przez miasto musisz kupić przepustkę i nakleić ją na czoło, żeby ci dano spokój.

@smutny_stulejarz: Jeśli kiedyś będziesz w Krakowie, to NIE IDŹ na Rynek i Kazimierz! W przeciwnym razie odwiedzisz z 6 klubów ze striptizem, w tym Cocomo gdzie w
  • Odpowiedz
@ipkis123: Mieszkam w Krakowie, często jestem na Rynku, ale laski z żółtymi parasolami jednak nie stoją co 15 metrów i nie muszę im dać pieniędzy, żeby się odczepiły, także pudło ;) W Cocomo też nigdy w życiu nie byłem.
  • Odpowiedz
Pomoc - jak najbardziej tak, ale marnowanie a raczej dosłowne puszczanie z dymem dużej części zebranych środków - zdecydowane NIE. Rozumiem że ludzie potrzebują show, ale wydawanie setek tysięcy złotych na sztuczne ognie (vide "światełko do nieba") to jest dramat.
Drugi dramat to jest niezwykła hipokryzja Białkowa, który jednocześnie wspiera prawo do aborcji oraz WOŚP, który kupuje sprzęt do ratowania m.in. takich dzieci, które kobiety idące w czarnym proteście chciałby usuwać za
  • Odpowiedz
@kyloe: W żadnym normalnym kraju prywatna fundacja nie musi żebrać pieniędzy od obywateli na zakup podstawowego sprzętu do ratowania życia. Tu nie chodzi o to czy wośp jest dobry czy zły, pytanie powinno brzmieć dlaczego nfz na to nie stać skoro są odprowadzane składki na opiekę zdrowotną.
  • Odpowiedz