Wpis z mikrobloga

@nimithril

za czasów młodości to Zakon Feniksa w 16h :D

Kupiłem z samego rana w dniu premiery. Do drugiej w nocy skończyłem. Potem przez cały następny dzień czułem pustkę, że co ja będę robił przez ten cały czas pozostały do premiery kolejnej części.
Zrobiłem to, co zwykle po premierze każdej kolejnej części. Przeczytałem wszystko od początku i jakoś to było.

A pomyśleć, że nie mogłem się przemóc na początku do pierwszej części.
@nimithril: to moja pierwsza dłuższa seria jaką przeczytałem, byłem w podstawówce i dostałem od mamy pod choinkę pierwszą część harrego. W ten sam dzień poprosiłem o kolejną część, bo pierwszą skończyłem :D Już od jakiegoś czasu chciałem od nowa przeczytać wszystkie części przed przeczytaniem tej najnowszej, a Ty mi teraz o tym przypomniałaś. Szykuje się długi wieczór ()
@nimithril: eh pamiętam jak dostałem w prezencie zaraz po premierze, chyba 10 lat miałem. Pierwszy rozdziały czytałem chyba ze dwa miesiace bo takie nudne mi się wydawały, a później i tak olałem tą książkę i przypomniałem sobie o niej jakoś na święta. Jak zacząłem czytać to skończyłem w 2 dni. Później mamie mówiłem żeby kupiła mi drugą część akurat ją gdzieś widziałem ale jak powiedziałem że kosztuje 30 zł i że
@elcezet: @siwersss: @Slonx: @Majku_: @berials: to takie miłe, że tyle osób przechodziło tę fascynację podobnie :D
dużo osób się nabija, że lubię HP mając 26 lat, ale nie rozumieją jak ważna ta książka była przez całe moje dzieciństwo :) to oczekiwanie na kolejne części, stanie w kolejkach o północy, żeby kupić książkę, dzika radość gdy zaczęli kręcić filmy i chodzenie na premiery. pamiętam, że na ostatnią część
@nimithril: cała seria ogólnie spoko, ale jak teraz ostatnio wróciłem do niej po 15 latach, to stwierdzam że niby taki super wykreowany świat, niby tyle się tam może dziać, a tak naprawdę jest bardzo pusty. Wszystko się kręci wokół Gryffindora i Slytherina, brak tam jakiejkolwiek głębi postaci (poza Snapem), takie to to cukierkowe i nijakie. Lubiłem czytać HP, ale żeby zaraz ulubiona seria? Raczej nie dla mnie...
@bardzospokojnyczlowiek: po prostu nie trafiłam jeszcze na coś to mnie równie mocno wciągnie :) uwielbiam Władcę Pierścieni, Pieśni Lodu i Ognia, Pana Lodowego Ogrodu, każdy z tych tytułów zdobył moje serce, ale żaden jeszcze nie pochłonął mnie w takim stopniu jak świat HP :) za duży sentyment pozostał :)