Wpis z mikrobloga

@nicari: też byłem chory i czytałem pottera. Pamiętam do dzisiaj jaką pustkę poczułem kiedy skończyłem insygnia śmierci... eh. Druga seria w której byłem równie zaczytany to wiedźmin.
  • Odpowiedz
@agaja:
Pamiętam tą stronę, była to strona Tytusa Hołdysa, którą zamknął w 2002 roku.
Chyba pierwsza strona którą odwiedzałem regularnie, jeszcze na łączu modemowym, trzeba było czekać aż się doładują obrazki.
Dlatego często wyłączałem ładowanie obrazków, żeby móc w ogóle coś zobaczyć :D

To co pozostało po tej stronie można
  • Odpowiedz
@nicari: podobnie u mnie! Byłam chora, leżałam w łóżku, 11 lat i z nudy sięgnęłam po HP. Pierwsza książka, którą pochłonęłam i byłam z siebie taka dumna. Cała seria przeczytana... 7 razy
  • Odpowiedz
@agaja: jak byłem w gimbazie to lubiłem hp bardzo teraz próbowałem wrócić i przeczytać serię jeszcze raz ale to już nie to samo, znikła magia zamiast niej widzę masę sprzeczności i niedorzeczności w tej książce.
  • Odpowiedz
  • 3
@Cups to ja naście razy. Np HPiZF czytałam 14 razy :D byłam fanatykiem pottera. Pół domu z------e rozdzkami najgorsze. Co jakiś czas ktoś wchodził w pionek do szachów czarodziejów i ten spuszczal mu w------l, orzez co lądowalismy u sw. Munga....
  • Odpowiedz
@nimithril: Przeczytane po polsku wszystkie części dziesiątki razy, po angielsku tylko raz, jakoś kompletnie nie czuję klimatu w innym języku. To już zawsze będzie moja ulubiona książka i nic tego nie zmieni. Aktualnie też czytam, jestem w połowie Czary Ognia ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 2
@nimithril czytając Kamień filozoficzny mialem jakies 10 lat i nie znałem w ogóle angielskiego. Wszystkie nazwiska i nazwy własne czytałem tak, jak były napisane. Trochę dziwna wydawała mi się nazwa quidditch. Gdy dotarłem do końca książki i zobaczyłem, że są tam wyjaśnienia od tłumacza oraz jak czytać te wszystkie dziwne słowa, podjaralem się tak bardzo, że przeczytałem całość jeszcze raz, tym razem co rusz sprawdzając jak wymawia się dane słowo (
  • Odpowiedz