Aktywne Wpisy
PeterWeiss +1108
#ciekawostki #medycyna #neurobiologia #silownia
Naukowcy z MIT właśnie odkryli coś fascynującego - nasze mięśnie podczas ćwiczeń wydzielają specjalne substancje (miokiny), które sprawiają, że neurony rosną czterokrotnie szybciej niż zwykle. Co ciekawe, samo fizyczne rozciąganie i ściskanie neuronów przynosi podobne rezultaty. To naprawdę interesujące odkrycie, szczególnie że nikt wcześniej nie zwrócił uwagi na mechaniczny aspekt tego procesu.
W
Ćwiczysz mięśnie, budujesz... neurony: nowe odkrycie z MIT
Naukowcy z MIT właśnie odkryli coś fascynującego - nasze mięśnie podczas ćwiczeń wydzielają specjalne substancje (miokiny), które sprawiają, że neurony rosną czterokrotnie szybciej niż zwykle. Co ciekawe, samo fizyczne rozciąganie i ściskanie neuronów przynosi podobne rezultaty. To naprawdę interesujące odkrycie, szczególnie że nikt wcześniej nie zwrócił uwagi na mechaniczny aspekt tego procesu.
W
mirko_anonim +9
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
6 rok razem, brak oświadczyn i moje zdziwienie. Jestem ciekawa, jak na to spojrzą inni.
Jesteśmy razem 5 lat, oczywiście mieszkamy razem. Przez pierwsze 3-4 rozmawialiśmy o zaręczynach i wiedziałam, że to się pewnego dnia stanie, ale nie miałam parcia. Czułam, ze to musi przyjść samo, nie ma co pośpieszać. Potem przestał podejmować temat. Ja mam poglądy w tych kwestiach tradycyjne. Nie chcę tłumaczyć bez sensu, po prostu
6 rok razem, brak oświadczyn i moje zdziwienie. Jestem ciekawa, jak na to spojrzą inni.
Jesteśmy razem 5 lat, oczywiście mieszkamy razem. Przez pierwsze 3-4 rozmawialiśmy o zaręczynach i wiedziałam, że to się pewnego dnia stanie, ale nie miałam parcia. Czułam, ze to musi przyjść samo, nie ma co pośpieszać. Potem przestał podejmować temat. Ja mam poglądy w tych kwestiach tradycyjne. Nie chcę tłumaczyć bez sensu, po prostu
(⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
Komentarz usunięty przez autora
Polski i Angielski rynek ero to głównie Chiny, zabawki wyprodukowane w EU to ceny rzędu 200-500zł, w innych krajach ofert nie sprawdzałem, ale pewnie jest tak samo.
@jep4ka:
Tą wibre temu wybrałem, bo masuje jeszcze łechtaczkę, co w sumie przynosi najlepsze efekty. Ewentualnie jakiś wibrujący pierścień, ale tylko wtedy gdy dziewczyna lubi ujeżdżać.
Poza tym nie spodziewam się, że to jakiś straszny syf (no chyba, że śmierdzi) i nie mówię, żeby nie zamawiać ale założyłbym na to gumę.
Na allegro masz identyczny asortyment, jak ten najtańszy od Chińczyka, s-x-shopy nie lepsze. Wynika to stąd, że jedni przepisy mają tam gdzie się wkłada korek analny, a drudzy biorą towar od pośrednika, którym będzie sp. z o.o., która zniknie w przypadku problemów. Więc lepiej nie rozgraniczać towaru na ten kupiony w EU czy w Chinach, jak śmierdzi lub są jakieś inne podejrzenia - nie używać lub używać z gumką.
Zwykły butt plug kosztuje usd 8, a na aliexpress usd 2-3
http://m.banggood.com/Multi-Speed-Butt-Plugs-Beads-Massager-Vibrating-Anal-Stimulate-Rod-S-x-Toys-Adult-Product-p-1031740.html
http://m.banggood.com/Multi-speed-Vibrating-Female-Waterproof-Mute-Dual-Shock-Massager-p-968147.html
http://m.banggood.com/MaleFemale-Sexy-Pull-tab-Beads-Silicone-Masturbation-S-x-Temptation-Vibrating-Toy-G-Spot-p-1113317.html