Wpis z mikrobloga

@KRSS: ja mam nadzieje że wyjda troszke na prostą, bo pomimo ze mam intela to jednak fajnie byłobt mieć wybór wśród najwydajniejszych jednostek spośród dwóch firm
  • Odpowiedz
@Cinoski: pamiętajmy że oni obecnie nie mają żadnego procesora mającego choćby wydajnośc i5 6500, konkurencji od amd brak w tej kwocie i wyższej, jak ryzeny będą miały podobną wydajność w podobnej kwocie co intel to osobiście sam pewnie wezmę
  • Odpowiedz
@Jurigag: Tylko to dalej jest wydajność 8 rdzeni wobec 4 Intela, obawiam się że będzie bardzo ciężko w konfrontacji z rzeczywistością, chociaż może wyjdzie jakaś poprawiona wersja bo pierwsze i7 z 6 rdzeniami też dostawały lanie od 4 jajek Phenoma.
  • Odpowiedz
@Jestem_Tutaj: nie mam prowizji, znam wydajność, polecam również sprzęt konkurencji tj nvidii i intela, jedenym fanboyem jesteś tutaj ty i to dosyć znanym, po prostu polecam to co jest lepsze w danej kwocie i tyle w temacie
  • Odpowiedz
@Jestem_Tutaj: ty też nie znasz ceny nowego zena, jakie klila lat za konkurentem ? przecież ma wydajnośc odstatniego procesora inteal co widać po testach, poczekajmy na oficjalną premierę i oficjalne testy i tyle
  • Odpowiedz
  • 0
@Jurigag: chodzi mi o to że amd będzie miał procesor na poziomie i7 w cenie i5 :)

Chyba w benchmarkach ta wydajności podbna będzie przy takiej różnicy w cenie. Nie ma co wierzyć w cuda jak będzie wydajnie to i cena będzie adekwatna będzie. W tym roku ktoś od AMD mówił ze należy skończyć z oczekiwaniem ze amd będzie tańszym odpowiednikiem Intela, amd chce konkurować innymi rzeczami a nie cena.
  • Odpowiedz
AMD mówił ze należy skończyć z oczekiwaniem ze amd będzie tańszym odpowiednikiem Intela, amd chce konkurować innymi rzeczami a nie cena

@Variv: To AMD naprawdę p------o czym oni chcą konkurować jak nie ceną?
  • Odpowiedz