Wpis z mikrobloga

@Aviendha: Hej, jak długo szedł Twój global express do Stanów? Bo według trackingu Poczty Polskiej nastąpiło 'Wysłanie przesyłki z Polski', a według trackingu USPS było 'Proceeded Through Facility', a teraz jest 'Origin Post is Preparing Shipment' - i tak od 10 dni :( Smutłem trochę, bo miał być tracking, a paczuchę wysłałem 12 dni temu.
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@k__d: hmm... Wysłałam 13 wieczorem. Chyba 18 czy 19 było już w Toronto, a 21 zostało doręczone w Nowej Szkocji. Więc szła paczka jakiś tydzień.
  • Odpowiedz
@k__d: no mam nadzieję, że to nie przez brak deklaracji, tylko po prostu utknęło gdzieś na magazynach i dopiero czeka na odprawę i odhaczenie w systemie. W edycji z pocztówkami (tej przed świątecznymi kartkami) priorytet szedł do Utah jakoś makabrycznie długo - moja rematch giftee napisała, że jak spadnie śnieg, to wtedy bardzo się wydłuża u nich dostarczanie listów :P Ogólnie USPS nie jest zbyt chwalone :P

Mój tracking wyglądał
Aviendha - @k__d: no mam nadzieję, że to nie przez brak deklaracji, tylko po prostu u...

źródło: comment_I6azfek9bxvQ93JTJI2cZ3AnAQU1NwTu.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@k__d lawendowe czekoladki () i jeszcze trochę lawendowych rzeczy :D

A oprócz tego mały drobiazg

A Tobie co przysłał Santa?
  • Odpowiedz
@Aviendha: A mi przysłał pajonka i grę planszową :D

Kurde, dzisiaj dziewczyna oznaczyła, że nie dostała paczki, smutek :( to już 20 dzień od wysyłi, a jak dzwoniłem na infolinię poczty to mi babka powiedziała, że global expres do stanów są bez trackingu bo usps tego nie uzupełnia :P
  • Odpowiedz
@k__d wiesz, nasza poczta też nie lepsza. Paczki rejestrowane z USA też traktuje jako nierejestrowane i nie zaznacza trackingu. Ja do tej pory nie miałam problemów z GE.

A podaj swojej osobie numer nadania i poproś żeby udała sie do swojej placówki pocztowej i tam zapytała co i jak.
  • Odpowiedz