Wpis z mikrobloga

• 0
@icanthelpthat dopływ na jednym końcu odpływ na drugim jeśli o to chodzi. Na środku będzie docisk. Wydawało mi się że im większy przepływ tym większe ciśnienie siłą rzeczy
  • Odpowiedz
  • 0
@icanthelpthat przy obróbce? 20k obrotów 0.02 na ząb torus 1r0.2 dycha w dół. Chłodzenie olejem. Na tej maszynie nie mam chlodziwa ( ͡° ʖ̯ ͡°)
@ElCidX koszty pompki węży chłodnicy i zlaczek. Frezowanie mam dogadane
  • Odpowiedz
  • 0
@ElCidX około 500cbl jeśli wszystko nowe. Backplate pod socket jak do radiator ów sklepowych, nad blokiem poziomo blacha śrubami do backplata i docisk srubą centralnie do bloku. Nie znajdę teraz obrazka jak to ma wyglądać.
  • Odpowiedz
  • 1
@icanthelpthat o tyle
@Sarg będę wrzucał ale uprzedzam że mi się z tym nie śpieszy. Jeszcze muszę tu gwinty porobić i pokrywke. A kiedy będę miał możliwość to nie wiadomo. Fanty zacznę zbierać jak będę miał blok gotowy. Tak się zastanawiam bo chłodnica musi być miedziana a najtańsza nowa miedziana jest z ursusa i nie wiem czy ona styknie żeby to pasywnie schłodzić ( ͡º ͜ʖ͡º
kusprzyk - @icanthelpthat o tyle
@Sarg będę wrzucał ale uprzedzam że mi się z tym nie...

źródło: comment_ZaeFI2SjfCJVhAhnkhr3Y2LZjR0bwVxM.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 1
@icanthelpthat starałem się zrobić jak największą powierzchnię. Chciałem kanalki głębiej zrobić ale frezy strzelaly i ostatecznie wyszło chyba z 6mm głębokości. Wszystkie bloki sklepowe są jakieś takie małe i nie wiem jak one mogę skutecznie oddawać ciepło. Narazie tylko procek. Jak wyjdę w końcu z xeona x5460 na 6600k to będę myślał wtedy nad gpu. Bardziej mi zależy na temperaturze niż ciszy a ten procek jeszcze mogę podkręcić wyżej tylko zaczyna
  • Odpowiedz