Wpis z mikrobloga

Mirki w czerwcu kończę studia informatyczne za granicą, i chciałbym już rozejrzeć się za pracą także w takich miastach jak kraków i wrocław, kiedy myślicie że powinienem zacząć wysyłać CV?
Jak patrzę na te firmy za granicą to w tych wielkich korporacjach już zaczynają rekrutacje na lato czy tak samo jest w polsce?
#programowanie #programista15k #it #pracait #krakow
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@teemo: powoli ruszają programy, ale raczej tych długich stażów na najbliższe wakacje, jak chcesz znaleźć normalną pracę to nabór, że tak powiem, trwa cały rok. Obserwuj różne serwisy z ogłoszeniami i ulubione krakowskie korpo oraz grupy na fejsie od twojego ulubionego języka i tak sobie spokojnie koło maja możesz składać. Zastanów się też żeby zacząć pracować zanim jeszcze skończysz ten ostatni miesiąc albo dwa.

Jakie języki/technologie cię interesują?
  • Odpowiedz
@teemo: chce Ci sie wracac do PL? a co do samej mozliwosci to kolega wyzej ma racje, rekrutacje raczej nie ma znaczenia za bardzo kiedy bedzie, w korpo raczej przez caly rok jest taka sama szansa sie dostac...w lecie latwo sie na staz zalapac, ale to chyba Cie nie zadowala ?
  • Odpowiedz
@meohaw: Głównie myślałem o Java lub android.
@kam15: Narazie chcę poskładać CV wszędzie żeby mieć sporo opcji po skończeniu studiów. Poza tym międzynarodowe korpo już całkiem nieźle płacą nawet w polsce i życie tu jest o wiele tańsze.
Pracowałem już rok w Anglii w Javie i napisałem sporo dobrych appek więc raczej będę się starał o conajmniej Juniora albo już normalnego developera.
  • Odpowiedz
@teemo: Jave i Androida to chcą w niemal każdym korpo. To proponuje ci już teraz zatrudnić się w czymś takim:
https://www.pracuj.pl/praca/junior-android-java-developer-krakow,oferta,4978421

I dogadać się z nimi żeby pracować w dopasowaniu do twoich studiów, a doświadczenie sobie leci. Razem z doświadczeniem w Anglii myślę, że w połowie przyszłego roku to nawet nie juniorską robotę może dasz rade wyjąć :)

A tak to jakieś Sabre, Luxofty czy Comarchy to mają permanentny nabór
  • Odpowiedz