Aktywne Wpisy
dddobranoc +212
Zbierzmy w całość kto tam robił loterie aby CBŚP nic nie umknęło bo zapisy i strony loteryjne znikają. Większość robiła po kilka loterii.
1) Terenwizja
2) Stradale
3) Adam Kornacki
4) Malczyńscy
1) Terenwizja
2) Stradale
3) Adam Kornacki
4) Malczyńscy
JamesJoyce +25
#programowanie #programista15k #finanse #openai #it
Czołem Mirki. Natknąłem się dziś na ciekawy artykuł na Medium, z którym w dużej mierze się zgadzam. Autor stawia tezę, że OpenAI przypomina schemat Ponziego. Twierdzi, że firma obiecuje niesamowite technologie, podczas gdy w rzeczywistości ogromne koszty treningu modeli mogą uczynić te obietnice nierealnymi do spełnienia. Rozwój AI jest szybki, ale czy OpenAI nie żyje przypadkiem na ciągłych zastrzykach finansowych, zamiast na realnych dochodach? Zastanawia mnie, jak długo można utrzymać taki model biznesowy, zanim inwestorzy zaczną pytać o konkretne wyniki. A wyników nie ma. Te nowe "nakładki" czy wersje modeli to tylko zasłona dymna, bądźmy szczerzy.
Co sądzicie o tym podejściu? Czy wielkie firmy technologiczne (a zwłaszcza OpenAI) zawsze operują na obietnicach, aż do momentu przełomu, czy to faktycznie bardziej przypomina schemat Ponziego? A może sukces GPT i innych modeli już teraz jest wystarczającym dowodem na to, że OpenAI zmierza w dobrym kierunku?
Tu
Czołem Mirki. Natknąłem się dziś na ciekawy artykuł na Medium, z którym w dużej mierze się zgadzam. Autor stawia tezę, że OpenAI przypomina schemat Ponziego. Twierdzi, że firma obiecuje niesamowite technologie, podczas gdy w rzeczywistości ogromne koszty treningu modeli mogą uczynić te obietnice nierealnymi do spełnienia. Rozwój AI jest szybki, ale czy OpenAI nie żyje przypadkiem na ciągłych zastrzykach finansowych, zamiast na realnych dochodach? Zastanawia mnie, jak długo można utrzymać taki model biznesowy, zanim inwestorzy zaczną pytać o konkretne wyniki. A wyników nie ma. Te nowe "nakładki" czy wersje modeli to tylko zasłona dymna, bądźmy szczerzy.
Co sądzicie o tym podejściu? Czy wielkie firmy technologiczne (a zwłaszcza OpenAI) zawsze operują na obietnicach, aż do momentu przełomu, czy to faktycznie bardziej przypomina schemat Ponziego? A może sukces GPT i innych modeli już teraz jest wystarczającym dowodem na to, że OpenAI zmierza w dobrym kierunku?
Tu
Nie dlatego że jakieś c-----e ustawy wprowadzają czy cu, chociaż 500+ wykonczy nasz budżet, tylko dlatego że tak bardzo ich rząd dzieli Polaków. Tyle jadu w mediach dawno nie było..
Już lepiej było jak było PO bo przynajmniej ten KODowy rak nie istniał. PiS sobie coś tam krzyczał, tak stabilnie, oni są lepsi w roli opozycji.
Przez chwilę byłem zadowolony ze Macierewicz zostanie szefem MONu... Obrona terytorialna to dobra myśl... Potem u------e Karakanów i nastawienie się na Sikory.
Wszystko takie z-----e. Strach włączyć wiadomości bo jedni pluja na drugich.
Żal na to patrzeć.
Make Polska great again.
#bekazpisu #bekazkod #bekazpo #bekazwegetarian też jest dobra
#oswiadczenie #rozkminy #polityka
@Hugenot111: co
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
@Hugenot111: Nie oglądaj wiadomości. Ja tam jestem ostro przeciw PiS, ale ja nie pluję. Mnie cholernie nas wszystkich żal. Kurcze, dostał PiS większość w Sejmie, w Senacie, prezydenta na telefon, luksusowe warunki do rządzenia, jakich żadna partia po 1989 r nie miała. I co? Do czego doprowadził? (Bo sorry, ale to nie opozycja, zwłaszcza tak ślamazarna jak nasza, odpowiada
KOD głośno krzyczy i robi czarny PR Polsce za granicą, a to mi się nie podoba.
Nie oglądam wiadomości, co nie zmienia faktu że widzę co się dzieje w Polsce i ile jadu się leje...
Tak jak wyżej kolega powiedział, przykre jest to że nie ma na kogo głosować
@x-ray: Trzeba patrzeć na ludzi, nie na partyjne etykietki. W PO są zera, ale są i ludzie. W KOD też. (W PiS też - Ujazdowski bardzo w porządku sie okazał). Nie emocjować się, ze ktos jest świeży, bo
Polityka partii dyktowana jest przez górę więc co mogą jednostki...
@Hugenot111: To jest ból. PiS to skrajność oczywiście, ale Tusk też trzymał PO za mordę, i mam wrażenie, że Petru wiele lepszy nie jest. (Razem jest zupełnie inne, ale z kolei z nadmiaru demokracji mało efektywne w działaniu). Kukiz krzyczał JOW-y - to nie jest paneceum, ale coś w tym na pewno
@Hugenot111: Trzeba myśleć już teraz. Wybory mogą być szybciej niż planowane. Poza tym myślenie jest dobre i przyszłościowe.