Wpis z mikrobloga

Czołem Mireczki! Właśnie podjąłem jedną z najważniejszych decyzji w moim życiu. Złożyłem wypowiedzenie w pracy, jestem w trakcie sprzedawania wszystkich co bardziej wartościowych rzeczy i wyjeżdżam do Kanady (Vancouver).
Życzcie mi szczęścia żeby się jakoś ułożyło:) Nikogo tam nie znam i jestem mega zestresowany, ale też dziwnie nie mogę się doczekać stycznia(wtedy wylatuję).
Jak już się ogarnę ze wszystkim to zrobię jakieś ciekawe rozdajo syropu klonowego, czy coś (òóˇ)

ps. Nie chce ktoś kupić fendera telecaster? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#emigracja #kanada #vancouver #gitara #gitaraelektryczna #fender
  • 42
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Jake_921: Problemu ze znalezieniem mieszkania raczej większego nie będzie.. Bardziej się martwię o ceny:/ Pociesza mnie to, że najprawdopodobnej już w lutym/marcu dojedzie do mnie dziewczyna, więc koszty wynajmu będą sie rozkładać na dwie osoby (a przynajmniej na to liczę) ;)
  • Odpowiedz
@itmightgetloud: Vancouver to naprawdę cudowne miasto, do tego ładnie idące z trendami architektury oraz zrównoważonego rozwoju. Miasto stające się miastem faktycznie dla ludzi, a nie pokomunistyczną, brudną dziurą. Więc zazdroszczę mocno, bo sam bym chętnie w ogóle Kanadę zobaczył, może nawet zamieszkał. Ale cóż, tam to drogo plus ja nie mam żadnych umiejętności, które by się tam przydały. No chyba, że potrzeba im logistyków z zagranicy.
  • Odpowiedz
@yorrick: @zdechly_jez: w tym tygodniu dokładnie dam znać ile dokładnie bym za nią chciał;) to jest model Fender Special Edition Koa Telecaster identyczny jak ten w linku wyżej. (Made in Korea) Tak jak mówiłem, jak porobię zdjęcia to zawołam wszystkich, którzy tutaj pytali :)
  • Odpowiedz
@itmightgetloud ja tak sobie marze od czasu do czasu aby gdzies uciec i sprobowac pozyc choc kilka miesiecy, taka islandia, kanada, szwajcaria... tym bardziej ze od kilku miesiecy nie moge znalezc pracy w zawodzie w moim miescie wojewodzkim. Jesli mam sie przeprowadzic na drugi koniec polski to juz wole uciec gdzies dalej :) ale jednak brak tego niezidentyfikowanego impulsu
  • Odpowiedz
@itmightgetloud: Butelka syropu klonowego kosztuje tyle co godzina pracy. Przesyłka też bardzo droga, bo Kanada to prawie komunistyczny kraj z jakimś monopolem w każdej dziedzinie gospodarczej. W Vancouver nie ma pracy, mieszkania bardzo drogie i nie ma mieszkań generalnie. Jednym słowem, good luck!( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@itmightgetloud: w razie jakby w Kanadzie nie poszło zapraszam do Chicago, mogę Ci załatwić miejsce tu gdzie pracuje (na budowie) jeśli będziesz potrzebował pomocy ;-) w razie czego wal na priv. Powodzonka
  • Odpowiedz
@Myrszula: A które miasto? Jak już będę ze wszystkim ogarnięty, to zapraszam do Vancouver ;)
@mor3nko: po prostu zastanów się, czy chcesz za 20 lat obudzić się w jakiejś gównopracy w Polsce, czy gównopracy w Kanadzie ( ͡° ͜ʖ ͡°) A tak na serio, to naprawdę, jeżeli wszystko mi się ułoży to służę pomocą z ustawieniem się tutaj:)

@PointForce: Odblokowane!
@panjan1111: Dzięki za ciepłe słowa ( ͡° ͜
  • Odpowiedz