Aktywne Wpisy
thorgoth +263
Sopot mistrzem Polski. Dzietność w wysokości 0,69, najniższa w kraju, blisko najniższej w Europie. Owacje, oklaski, medale dla Sopotu.
Zgodnie ze statystyką WWF, gatunki zagrożone posiadające dzietność poniżej 0,8 to już skrajne zagrożenie wymarciem. Niedługo homo zoppotus trzeba będzie odłowić i rozmnażać sztucznie, żeby nie wygineli doszczętnie.
Jednocześnie:
- powiat sopocki jest jednym z najbogatszych w Polsce, dochód na głowe bliski 10k brutto
- doskonała sytuacja z usługami publicznymi, wolne miejsca we wszystkich żłobkach i przedszkolach
Zgodnie ze statystyką WWF, gatunki zagrożone posiadające dzietność poniżej 0,8 to już skrajne zagrożenie wymarciem. Niedługo homo zoppotus trzeba będzie odłowić i rozmnażać sztucznie, żeby nie wygineli doszczętnie.
Jednocześnie:
- powiat sopocki jest jednym z najbogatszych w Polsce, dochód na głowe bliski 10k brutto
- doskonała sytuacja z usługami publicznymi, wolne miejsca we wszystkich żłobkach i przedszkolach
kuba181797 +6
Rekrutowałem dziś juniora i serio, zaczynam się zastanawiać, gdzie ci wszyscy kandydaci się uczą... Zadaję proste pytania, a oni patrzą na mnie, jakbym pytał o teorię strun. Przykład? Pytam: Jak działa algorytm quicksort?. W odpowiedzi – pustka.
No to próbuję coś łatwiejszego: Opowiedz mi, jakbyś zarządzał stanem aplikacji. Zamiast konkretów, słyszę: „Korzystam z gotowych paczek”. Ok.
Próbuję dalej: Jakie są sposoby na uniknięcie memory leaków w aplikacjach mobilnych? Cisza. Jakby temat zarządzania pamięcią był jakąś czarną magią.
Może
No to próbuję coś łatwiejszego: Opowiedz mi, jakbyś zarządzał stanem aplikacji. Zamiast konkretów, słyszę: „Korzystam z gotowych paczek”. Ok.
Próbuję dalej: Jakie są sposoby na uniknięcie memory leaków w aplikacjach mobilnych? Cisza. Jakby temat zarządzania pamięcią był jakąś czarną magią.
Może
Taksówkarz celowo potrącił pasażera Ubera!!
https://www.facebook.com/ryszard.jakubowski.10/posts/10202669827144949?__mref=message_bubble
"Taksówkarze oprócz ataków na kierowców UBER teraz zaczynają FIZYCZNIE atakować naszych pasażerów!!! OSTRZEGAM!!! To są bandyci z taksówkarskimi licencjami!!!
Oto opis zdarzenia.
13 grudnia ok. 20.30 z ulicy Widok w Warszawie odebrałem dwóch pasażerów. Jeden był Polakiem, drugi - anglojęzycznym jego partnerem biznesowym. Ulica Widok jest jednokierunkowa. Można w nią wjechać jedynie od Rotundy PKO. Pasażerowie zajęli miejsca w moim samochodzie. Nagle z przeciwnej strony, "pod prąd" nadjechała taksówka z emblematami ELE - TAXI. Jej kierowca włączył światła drogowe i próbował siła zmusić mnie do wycofania się. Wiadomo, pan i władca warszawskich ulic nie będzie przejmował się przepisami kodeksu drogowego i takimi maluczkimi użytkownikami dróg jak UBER. Przechodni i inni kierowcy próbowali go nakłonić do zmiany kierunku jazdy na właściwy, ale on nie miał takiego zamiaru. Wszystkim ubliżał ordynarnie, pokazywał fuck itp...
Ponieważ moi pasażerowie spieszyli się na spotkanie biznesowe, pasażer Polak próbował spokojnie wytłumaczyć krewkiemu cierpiarzowi, że nie ma on racji, bo ruch jest dopuszczalny na tej ulicy jedynie w przeciwnym kierunku. Cierpiarz obrzucił go wyzwiskami. Wszystko na oczach cudzoziemca i licznych przechodniów!!! Mój pasażer wyjął telefon, aby sfotografować samochód i numery rejestracyjne tej taksówki, by potem pozwać taksówkarza i żadać od niego odszkodowania za to, że nie mógł na czas dotrzeć na spotkanie biznesowe. W pewnym momencie cierpiarz ruszył gwałtownie i uderzył zderzakiem mojego pasażera. Ten upadł na jezdnię!!! Wtedy cierpiarz cofnął swoje auto do miejsca, gdzie mógł zawrócić, po czym... uciekł z miejsca wypadku nie interesując się poszkodowanym człowiekiem. Zawiadomiona policja rozpoczęła pościg za krewkim taksówkarzem-bandytą, który nie tylko nie wie, że ulica jednokierunkowa służy do jady w jednym kierunku, ale także swoje animozje co do UBERA wyładowuje na naszych pasażerach, stwarzając bezpośrednie zagrożenie dla ich zdrowia, a nawet życia!!!"
Komentarz odemnie bo widze że znawcy się odzywają - jest zmiana organizacji ruchu i od jakiegoś czasu nie da się wjechać od kruczej tylko od Rotundy właśnie.
Komentarz usunięty przez autora