Wpis z mikrobloga

tak samo jak idzie ustalić z jakiej karty graficznej korzysta gracz po generowanych błędach

@rebel101: zaciekawiłeś mnie. Dlaczego komuś miałoby w ogóle na tym zależeć? :D

no i co z tymi błędami? Chodzi ci np. o błędy sterownika, które bywają uzależnione od konkretnego hardware'u i nie występują na żadnym innym?
  • Odpowiedz
@-PPP-: Chodziło mi o raczej skrótowe wyjaśnienie problemu, "jak oni do diabła znaleźli tą jedną kserokopiarkę".

Jeżeli ktoś się pyta na forum czemu gra się kisi graficznie to często w odpowiedzi są podawane czy nie masz danego modelu karty graficznej bądź danego producenta. Producenci gier publikują listę kart graficznych bądź danego ich producenta których używanie sprawia problemy. Nie pytaj o szczegóły, aż tak na problematyce gamedevu i informatyce się nie
  • Odpowiedz
Zapomniałeś chyba napisać skąd się wziął ten pseudonim (serio to nie czytałem artykułu bo postać znam, ale szukajka nie znalazła). BTK pochodzi od Bond, Torture, Kill czli po naszemu zwiąż, torturuj, zabij.
  • Odpowiedz
@FrankJUnderwood: Case Study tej sprawy mam jako jeden z elementów mojej pracy magisterskiej ( ͡° ͜ʖ ͡°) m.in z powodów poniżej

@rebel101: Jeśli chodzi o kserokopiarki to od 2000 roku większość producentów ustawiła w firmware drukarki że drukuje ona niewidoczne na pierwszy rzut oka kropki które pod mikroskopem tworzą określony wzór indywidualny dla każdej drukarki. Biorąc pod uwagę niektóre ślady prowadzenia i napylania głowicy
  • Odpowiedz