Dej plusa, jeśli masz w domu tego w c--j ciężkiego, żeliwnego s--------a, który nigdy się nie poddaje. Nie wiem, ile to może mieć lat, ale jest w domu od zawsze, odkąd tylko pamiętam. I ponoć to nadal jeszcze produkują. ( ͡°( ͡°͜ʖ( ͡°͜ʖ͡°)ʖ͡°) ͡°)
@brylant_brylant: A, to zależy od "wyrobienia" rączki, ilości napchanego mięsa i ogólnego nasmarowania maszynki. Moja całkiem dobrze chodzi, tylko gumy nie trzymają. ( ͡°ʖ̯͡°)
@Dibhala: Szkoła życia jest wtedy, jak pomimo Twojego kręcenia, mięso/cokolwiek nie wychodzi otworem od strony nożyków (od tej siatki), tylko cofa się i takie g---o wylatuje od strony wału ( ͡°( ͡°͜ʖ( ͡°͜ʖ͡°)ʖ͡°) ͡°)
@wiedro: Ha, ostatnio nawet chciałem kupić. I trafiłem na forum miłośników wędliniastwa, którzy dyskutują o maszynkach do mięsa, o przetwornicach trójfazowych napędzających silniki podłączone do maszynek, o naturalnych jelitach do robienia kiełbas. I mają swoje regularne zloty na których k*wa konsumują kiełbasy i chleją wódkę.
@graf_zero: Też dzisiaj w poszukiwaniu tego, czy Afla jeszcze żyje, trafiłem na jakieś randomowe forum, gdzie jeden Janusz z drugim się przerzucają gównem nad wyższością silnika X nad silnikiem Y i wyższością Alfy 10 nad 32 ( ͡°( ͡°͜ʖ( ͡°͜ʖ͡°)ʖ͡°) ͡°)
Spojrzałem też na ceny tego żeliwnego ustrojstwa - 150zł za 5
@wiedro: Swoją drogą, to pamiętam, jak kilka lat temu, dziadek w-----ł działającą 10-tkę na śmietnik, bo sobie kupił coś nowszego. Jakbym ja wiedział, że on 150zł do kosza wyrzucił, to by buldópy było słychać w całym kraju. ( ͡°( ͡°͜ʖ( ͡°͜ʖ͡°)ʖ͡°) ͡°)
@Dibhala: I k----ę, że nie mogę tej j-----j słoniny ukręcić ( ͡°( ͡°͜ʖ( ͡°͜ʖ͡°)ʖ͡°) ͡°)
A, co do przykręcania - ja od momentu, gdy u------m kawałek blatu na szerokość podstawki Alfy, przykręcam ją tylko do stołka, jego najmniej szkoda ( ͡°( ͡°͜ʖ( ͡°͜ʖ
@wiedro: aaa bo do słoninki to trzeba we dwóch podchodzić Jeden trzyma machinę ze stołem, drugi kręci oburącz ( ͡°( ͡°͜ʖ( ͡°͜ʖ͡°)ʖ͡°) ͡°) Samemu jeszcze nie poradziłem takiej ekstremy. Chyba że w drobniutkich kawałkach, ale to żadne wyzwanie a czasu
@Dibhala: Ja się już przyzwyczaiłem do tego kręcenia na taborecie, a stół w domu mam dość niski, bo mniej więcej do kolan, to i tak by mnie to nie urządzało, i tak. A z taboretem to sobie mogę się ustawić w dowolnym miejscu, a ze stołem, to już tak nidyrydy ( ͡°( ͡°͜ʖ( ͡°͜ʖ͡°)ʖ͡°)
#powodz twarze nieskalane myśleniem XD I niech nikt nie pisze że obawiali się niskich odszkodowań. Hasła są jasne, żadnych zbiorników nigdzie w Kotlinie Kłodzkiej! Nie ma nigdzie haseł "chcemy godnych odszkodowań lub nowych domów"
Zdjęcie nie jest mojego autorstwa.
#gownowpis #polskiedomy #oswiadczenie #oswiadczeniezdupy #takaprawda #gotowanie
@Dibhala: Jak dobrze pokręcisz, to i zęby też :D
@DonJohn: Ło paaanie, dej pan spokój, a jak się guma przyssała do blatu, to koniec świata
Próbowałeś kiepskiej jakości słoninę?
To jest szkoła życia w kuchni ᕦ(òóˇ)ᕤ
I trafiłem na forum miłośników wędliniastwa, którzy dyskutują o maszynkach do mięsa, o przetwornicach trójfazowych napędzających silniki podłączone do maszynek, o naturalnych jelitach do robienia kiełbas.
I mają swoje regularne zloty na których k*wa konsumują kiełbasy i chleją wódkę.
A ja myślałem że noże to dziwne hobby.
A alfy produkują w Blachowni pod częstochową.
Spojrzałem też na ceny tego żeliwnego ustrojstwa - 150zł za 5
@tomek_hydrant_duzy: I nigdy się nie z-----a, najwyżej Ci
@wiedro: a ty spokojnie kręcisz słoninkę swoim egzemplarzemby ją potem zrobić z jabułkiem abo śliweczką (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
@PrawaNogaBoga: przykręcam tylko do stołu.
Blaty kuchenne skrzypią już pod samym ciężarem tej machiny ( ͡° ͜ʖ ͡°)
A, co do przykręcania - ja od momentu, gdy u------m kawałek blatu na szerokość podstawki Alfy, przykręcam ją tylko do stołka, jego najmniej szkoda ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ
Jeden trzyma machinę ze stołem, drugi kręci oburącz ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
Samemu jeszcze nie poradziłem takiej ekstremy.
Chyba że w drobniutkich kawałkach, ale to żadne wyzwanie a czasu