Aktywne Wpisy
Maczuga_Herkulesa18 +283
Witam Mirki, mija tydzień odkąd załadowałem sie w #kryptowaluty za 22 tysiące złotych (kupiłem 1.5 ethereum po kursie 3672$)
Widząc, że rynek mocno hamuje sprzedałem 1.5 eth po cenie 3741$ zarabiając na czysto po prowizjach ok. 93$ (370 zł) i spodziewałem sie korekty która nadeszła. Na korekcie zakupiłem 1 eth po średniej cenie 3260$, ale tej pozycji jeszcze nie zamykam bo czekam na cene eth 3700$. Aktualnie ta pozycja jest na +
Widząc, że rynek mocno hamuje sprzedałem 1.5 eth po cenie 3741$ zarabiając na czysto po prowizjach ok. 93$ (370 zł) i spodziewałem sie korekty która nadeszła. Na korekcie zakupiłem 1 eth po średniej cenie 3260$, ale tej pozycji jeszcze nie zamykam bo czekam na cene eth 3700$. Aktualnie ta pozycja jest na +
źródło: KRYPTO
Pobierz
hans-olo-olo +175
ej #wykop zróbcie taką funkcjonalność żeby dało się blokować wpisy zawierające słowo spucha i inne #!$%@? odzywki półgłówków.

W sumie nie używałem zbyt Promise. Stąd pytanie.
Mam takie coś:
event.target.removeEventListener("end", sayMeaining);
setTimeout(()=>{
msg = new SpeechSynthesisUtterance("yes, no, i don't no");
msg.lang = 'en-US';
window.speechSynthesis.speak(msg);
msg.addEventListener("end", speech);
}, delay*(1/3));
I to działa ale chcę to na Promises dać.
Tego jest kilka odczytów zdań, jedno po drugim, za każdym razem inne i czasem en-US a czasem pl-PL. Po odtworzeniu zdania event end musi być usunięty. Do tego to opóźnienie między wymowami.
Z tego się robi niezły bałagan bez Promises. Chociaż działa.
Jak zrobić wielostopniowe Promises? Tak, żeby jedno było za drugim?
```
const removeEvent = (event) => {// event.target.removeEventListener("end", sayMeaining);console.log('removing handler', event);}const createSpeach = (lang, delay) => {return new Promise((re, rj) => {re(setTimeout(() => {removeEvent('Ups.');// msg = new SpeechSynthesisUtterance("yes, no, i don't no");// msg.lang = lang;// window.speechSynthesis.speak(msg);// msg.addEventListener("end", speech);console.log(lang, delay);}, delay*(1/3)));});}const fns = [createSpeach('en_US', 1000),createSpeach('pl_PL', 300),createSpeach('de_DE', 2000),createSpeach('pl_PL', 500),];fns.reduce((p, fn) => p.then(fn), Promise.resolve());```
Pobaw się z tym.
No chyba że ktoś zaproponuje jakieś lepsze rozwiązanie. Chodzi o zwiększenie przejrzystości.
Marzyło mi się coś w rodzaju:
p
.then(()=>say("s1"))
.then(()=>say("s2"))
.then(()=>say("s3"))...
Ale może to tak się nie da, to tak nie działa? Nie literalnie tak ale coś w tym rodzaju.
var say = function(text) {
return new Promise((resolve, reject) => {
setTimeout(() => {
console.log(text);
resolve();
}, 1000);
});
};
say("text1").then(() => say("text2")).then(() => say("text3"));
Edit: nie wiem jak tu po ludzku wkleić kod, wykopowe metody coś nie działają...