Wpis z mikrobloga

#programowanie #php #sql #webdev #studbaza

Ma któryś z mirków jakiś ładny tutorial albo chociaż coś łopatologicznie opisane (może być eng) bo /chcę połączyć bazę sql w phpmyadmin z stroną/ . (coś tam w3school przeglądam ale to za dużo żeby na raz przyswoić a muszę to zrobić do końca grudnia i przedstawić )

Jeśli to może coś pomóc to mam zrobić stronę z :

Portal z ogłoszeniami. Funkcjonalności:

Logowanie i rejestracja użytkowników
Zamieszczanie ogłoszeń
Przeglądanie ogłoszeń
Usuwanie ogłoszeń
Modyfikowanie ogłoszeń

Mam to wszystko postawione na darmowym hoście. Jest to taki jakby projekt na zaliczenie (tylko, że dawne) i jest to też trening/wyzwanie dla mnie. (newbie, laik, debil któremu się nie chciało uczyć)
Chcę wszystko zrobić sam więc żadnych gotowców. Czyli wszystko od początku do końca w notepadzie napisane.

Na razie zaplanowałem zrobić bazę użytkowników bezpośrednio na hoście w phpmyadmin i połączyć ją ze stroną tak aby sprawdzała czy przy wpisywaniu w form jest jakiś odzew z serwera bazy i żeby zwróciła jakiś odzew a jeśli jest ok to przesła dalej.

Nie wiem czy dobrze się za to zabieram, pozapominałem sporo i sporo mam braków. Jeśli chcecie pomóc to może jakieś rady jak się za to zabrać. Oczywiście wszystko ma być jak najbardziej prostą metodą bo chodzi o poznanie funkcji jak to działa a nie musi wyglądać ładnie.

Pomożecie trochę? Mam chęci do nauki ale nie mogę się w tym połapać i to człowieka strasznie zniechęca (,)
GodSafeTheQueen - #programowanie #php #SQL #webdev #studbaza

Ma któryś z mirków j...

źródło: comment_WhKKcXehjWXUH7zFgYSxxxjhXKExxha2.jpg

Pobierz
  • 4
  • Odpowiedz
chcę połączyć bazę sql w phpmyadmin z stroną

@GodSafeTheQueen: Sorry ale baza danych nie jest w phpmyadmin tak samo jak wykop.pl nie jest w firefoxie. Przykro mi że to piszę ale musisz się trochę ogarnąć jeśli chodzi o technologię. Serwer MySQL sobie stoi o możesz nim zarządzać z wielu aplikacji, jedną z nich jest phpmyadmin.
  • Odpowiedz