@general_daimos: Za moment dokładnie opiszą to osoby bardziej zaznajomione ze szczegółami walk w Aleppo ale w telegraficznym skrócie chodzi o to, że porównanie do Warszawy jest nietrafione i jest formą propagandy ukazującego Asada jako potwora porównując go do Hitlera. W rzeczywistości walki dotykają ludności cywilnej, która mimo wielu próśb o ewakuacje nie zrobiła tego albo nie mogła tego zrobić ze względu na zakaz i groźbę reperkusji ze strony organizacji tam
@general_daimos: straszna propagandówka, ani słowa o tym, że problemu by nie było gdyby nie rebelianci i, że od początku przerwania oblężenia są komentarze humanitarne do ewakuacji cywili tylko rebelianci nie pozwalają im uciec, a miejscowi cieszą się gdy wreszcie do odbijanych dzielnic wracają rządowi, bo mają dość tej wojny. No i w oblężonej części zostało maksymalnie kilkadziesiąt tysięcy cywili, a w rządowej żyje ponad milion.
@GeraltRedhammer: no okay, wiem co się dzieje w Syrii. Co do dodatku GW: to tylko okładka, która ma wywołać emocje i zachęcić do przeczytania artykułu, więc nie wiem dlaczego rakcontent :/
@general_daimos: Odnosiłem się do artykułu operującego na emocjach, co jest ok, bo czasami ludźmi trzeba wstrząsnąć, ale te emocje nie są antywojenne, tylko jest tak napisany, żeby były antyrządowe, dlatego wymieniałem co pomija.
@Dilinus: Szkoda gadać , armia zajmuje co dziennie nowe dzielnice a oni nawet nie zmniejszają liczby cywilów mimo że piszą że dziesiątki tysięcy cywilów ucieka z rebelianckiego Aleppo , no ale co poradzić na to jak polsko języczne media są tylko mirrorami zagranicznych stron a dziennikarze mają w gdzieś obiektywizm.
@Dilinus: weź już nie #!$%@?, życzę każdemu takich dodatków jak Stołeczna. opiniotwórczy, otwarty na czytelników i przed wszystkim ważny w Warszawie dodatek, który pomógł załatwić mieszkańcom niejedną sprawę, niejedną nagłaśniał i działał zawsze w opozycji do partyjniactwa, interesów itp itd. nie wiem, ile dzisiaj z tego zostało, ale przykro czytać takie zakłamywanie rzeczywistości w wykonaniu niegdyś tak konkretnej ekipy.
@Dilinus: Proponuję, by "'Wybiórcza" dała też fotkę z Mosulu....ale pewnie nie da, bo tam rzeź cywili ginących pod bombami zbyt duża i mało estetycznie wygląda.
GW też całkowicie pomija fakt, że jest to wojna religijna sunnitów z innymi sunnitami szyitami i pozostałymi mniejszościami w której kraje Zachodu, Turcja i Kraje Arabskie rozgrywają konflikty religijne dla własnych korzyści.
@GeraltRedhammer: I wcale nie ma tam Rosji! Wcale! A ja piszę świętą prawdę, którą głosi dziś tylko Russia Today! @general_daimos:
źródło: comment_537CtaaXsHFG9p2IQ0LkLybNAZ7jlPuX.jpg
PobierzOgólnie Assad zawsze zgadza się
@general_daimos: Bo od czytania wyborczej można dostać raka wiec tag odpowiedni.
Odnosiłem się do artykułu operującego na emocjach, co jest ok, bo czasami ludźmi trzeba wstrząsnąć, ale te emocje nie są antywojenne, tylko jest tak napisany, żeby były antyrządowe, dlatego wymieniałem co pomija.
@GeraltRedhammer: I wcale nie ma tam Rosji! Wcale! A ja piszę świętą prawdę, którą głosi dziś tylko Russia Today!
@general_daimos: