Wpis z mikrobloga

http://www.wykop.pl/link/3480915/bethesda-znow-gnebi-maluczkich-tym-razem-naszego-rodaka/

tl;dr Bethesda zażądała, by bardzo przyjemna, polska gra z 2002 roku zniknęła z internetów, a rykoszetem dostała ambitna produkcja wrocławianina i jego zespołu. Wołam zadeklarowanych fanów erpegów, by nagłośnili tę sprawę i pomogli twórcom ambitnej produkcji Jupiter Hell.

#gry #rpg #roguelike #mikroreklama #bethesdasucks #pcmasterrace
  • 61
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Bethesda_sucks: Co w tym dziwnego? Skoro uzywa loga jednej z najbardziej znanych gier fps bez przyzwolenia autorow (Doom - DoomRL). Takie rzeczy robi sie chyba tylko majac nadzieje, ze nikt nas nie zauwazy. Trudno miec pretensje, ze sie zostalo przylapanym. Czy moze uwazasz, ze kazdy ma prawo zrobic gre i jechac na popularnosci zdobytej juz przez inna gre? :)
  • Odpowiedz
@ZajebistyMamSzaliczek: Po pierwsze logo, a nie loga, bo to wyraz nieodmienny. Po drugie nie używa logo, ale nazwę jak już. Po trzecie nazwa to "doomrl" więc zanim ta gra pojawi się gdzieś w wyszukiwarce każdy przejrzy dziesiątki stron z Doomem chyba że będzie szukał doomrl właśnie. Po czwarte gra jest darmowa. Po piąte ma 14 lat i po szóste twórcy Dooma nigdy nie mieli z tym problemu, a sam twórca
  • Odpowiedz
@Bethesda_sucks: No tak, masz racje. Tylko nazwa. Podobienstwo logo to tylko zbieg okolicznosci, nie? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Argument, ze "gra ma 14 lat" - czyli jest starsza niz doom? Czy o co chodzi? Bez sensu argument.
Argument, ze "gra jest darmowa" tez bez sensu, skoro na "popularnosci" tej darmowej gry autor promuje inna gre o ktorej sam twierdzi, ze jest nastepnikiem doomrl, za ktora bierze
ZajebistyMamSzaliczek - @Bethesda_sucks: No tak, masz racje. Tylko nazwa. Podobienstw...

źródło: comment_qvIdAvuGqC268MP2rsrLGmM8nYcljjFc.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@Bethesda_sucks: Ja właśnie przechodzę D**MRL i muszę przyznać, że to genialny kawał gry - praktycznie turowy top down shooter.

Usunięcie wszystkich trademarków ze strony zajmie im MASĘ niepotrzebnej pracy.
  • Odpowiedz
@Bethesda_sucks: z ciekawości - skąd ta lista i czemu się w niej znalazłem?

Tak się składa że twórców Jupiter Hell znam osobiście. Jeśli będzie można jakoś pomóc to wołajcie mnie tam kto chce.
  • Odpowiedz