Wpis z mikrobloga

Odwieczne pytanie: jak długo potrzeba czasu by strona wypozycjonowała się?
Chcę wypozycjonować stronę na miejsce przynajmniej 10-20 na niezbyt popularnej frazie. Wydaje mi się, że robię wszystko jak pan przykazał: słowa klucze są,opis strony, nagłówki, częste artykuły z frazami kluczowymi, tytuły podstron z właściwymi słowani itp.
Strona jest w google od nieco ponad miesiąca, aktualnie doleciałem do miejsca ~40.
Jak patrzę na strony, które są przede mną to ich jedyna przewaga jest chyba taka, że po prostu wiszą w necie od dawna.
Ile jeszcze przede mną pracy, by te 20 miejsc przeskoczyć?
#seo #pozycjonowanie
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@zajconek: i dużo i mało. Potrzebujesz linków do strony i odpowiedniej optymalizacji. Wiek domeny również ma znaczenia. A jeżeli chodzi o konkurencję to jak "patrzysz"?
  • Odpowiedz
mikrocement

@zajconek: do top 10 bez solidnego linkowania nie wbijesz się, budżet około 500 zł to mało, btw pierwszej pozycji raczej nigdy nie osiągniesz (wiem z autopsji przy bardzo dużym działaniu wspomagającym oraz co oczywiste budżecie), reszta fraz do wbicia ale też z linkowaniem.
  • Odpowiedz
@Akqub: ok, ale wrzucam też tutaj... moja domena http://www.festfloor.pl/
W zakładce posadzki dekoracyjne>festfloor life> jest seria artykułów, właśnie o mikrocemencie
Może jeszcze któryś Mirek, spojrzy fachowym okiem i szepnie dwa słowa na co jeszcze zwrócić uwagę.
  • Odpowiedz
@Akqub: @zajconek: przecież to bardzo prosta fraza. Twoja strona jest nowa w sieci? Nie oczekuj, że samymi treściami się wybijesz. Optymalizację też niestety wykonałeś niezbyt poprawnie. Dużo treści na mikrocement, ale rozbite na kilka podstron - kanibalizacja słów kluczowych.

Jeżeli Twoim celem jest TOP 20, to poprawiając optymalizację i zdobywając parę linków na główną podstronę osiągniesz swój cel
  • Odpowiedz
Dużo treści na mikrocement, ale rozbite na kilka podstron - kanibalizacja słów kluczowych.

@pcmasterrace: czyli rozumiem, że lepiej zrobić jedną porządną podstronę na daną treść kluczową?
Wszędzie piszą, żeby robić tzw ogon - czyli łączyć potencjalne słowo kluczowe z innymi słowami, które mogą z nim wystąpić. Więc jak w końcu ( ͡° ͜ʖ ͡°)?
  • Odpowiedz
@zajconek: Trzeba łączyć potencjalne słowo kluczowe z innymi, które mogą wystąpić i robić LT, ale nie w ten sposób. Jeżeli zależy Ci na frazie "mikrocement" to robisz 1 podstronę pod frazę mikrocement, która jest miód malina pod nią zoptymalizowana - nikt nie zabroni używać Ci kombinacji i łączeń w celu stworzenia LT jak AAA mikrocement, mikrocement BBB etc.
Jeżeli masz inną frazę na mikrocement, nie wiem - mikrocement w kuchni
  • Odpowiedz
@pcmasterrace: dzięki. ( ͡º ͜ʖ͡º)No właśnie z tym linkowaniem mam problem. Wszędzie piszą, by wbijać na jakieś fora i linkować, a ja ni cholery nie wiem, na których forach warto pisać, by miało to sens, a które strony omijać szerokim łukiem.
  • Odpowiedz
@pawel_c: linki w google? Mam wszystkie zaindeksowane (indeksuje ręcznie za każdym razem gdy pojawia się coś nowego ), sitemapy wysłane, podpięte google search control i analytic. Google wszystko wie co się na stronie dzieje ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz