Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 169
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@JakisTakiNick: całkiem możliwe że tak robię(eksperyment więzienny pamiętamy [*]), ale nie rozmawiamy o statystycznym przypadku - cytując artykuł o jego 5-letnim pobycie:

Podkreślał, że został pozbawiony podstawowych wolności, w tym braku dostępu do światła słonecznego, świeżego powietrza, a także do świadczeń medycznych.

Takie doświadczenie dość dobrze szlifuje psychiczną wytrzymałość i jest dużym emocjonalnym bólem dla kogoś kto nie spełnia wykopowej definicji piwniczanina.
  • Odpowiedz
@Bit3ls: dokładnie, odkąd dowiedziałem się o tym wszystkim to mega się zacząłem tym wszystkim i przyszłością świata przejmować xd
  • Odpowiedz
@Bit3ls: no ja właśnie zdaję sobie sprawę że większość z nas nie będzie miała na nic wpływu i to też mnie troszkę przeraża... że decyzje paru osób tam na górze mogą przesądzić los wielu ludzi.
  • Odpowiedz
@shavack super opracowanie,

Z tego co zrozumiałem to istnieje podejrzenie, że od 18 października nie ma kontaktu z JA. Oznaczałoby to również, że Pamela i szwedzka prokurator również są w to zamieszane, ponieważ jako jedne z niewielu widziały się z nim po tej dacie. A co w takim razie z adwokatem JA? Nie powiedział że po przesłuchaniu miał z nim kontakt ale z informacji w mediach wnioskuje, że niedługo przed przesłuchaniem
  • Odpowiedz
Takie doświadczenie dość dobrze szlifuje psychiczną wytrzymałość i jest dużym emocjonalnym bólem dla kogoś kto nie spełnia wykopowej definicji piwniczanina.

@ntskj: No i co, powiedzmy, że mówią "jak nie powiesz to amputujemy ci jakąś część ciała" i na przykład zaczynają żywcem ci odcinać nogę. Nie mów, że nic nie powiesz bo "hurr durr pracowałem 5 lat w wikileaks i siedzialem w pokoju bez światła" :D Przecież każdy ma jakąś granicę.
  • Odpowiedz
@brylant_brylant: być może ale zauważ kto by dokonywał sekcji zwłok. Też nie jest problemem podstawić / zastraszyć / przekupić pracowników prosektorium. Weź też pod uwagę, że tu nie chodzi o motyw, który dopuścił by zabicie JA przez jednego człowieka, być może też nie chodzi o organizację lecz o rząd.
  • Odpowiedz