Aktywne Wpisy
Silvan01 +225
Czy jakies inne miasto w Polsce ma tak gigantyczne korki, jak #krakow? To w ogóle nie do życia miasto jest do jakiegokolwiek poruszania się. Chyba z 2 razy większe zagęszczenie aut niż we #wroclaw plus do tego jeszcze w tym drugim mieście na wakacje naprawdę aut jest mniej, a Kraków to ciągle wiecznie zatkany niczym woskowiną ucho bezdomnego ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Zobaczcie jak powinien wyglądać dział z pieczywem! Nikt nie dotyka brudnym paluchami pieczywa, a Ty w spokoju możesz sobie zjeść swoją ulubioną bułkę z parówką z myślą że nie była dotykana przez łapska Mietka spod sklepu! Takie szczypce są w każdym sklepie. W dodatku są wygodne w używaniu. No i palce się nie kleją jak kupujesz coś z lukrem lub cukrem.
@Regru: Po tych słowach myślałem, że na zdjęciu jest grill/piec, na którym sam sobie pieczesz chleb i bułki.
@Regru: To stań tam i zacznij płakać nad swoim losem.
@Elvadom: I tak - nie mam pewności, ale jest większe prawdopodobieństwo że jednak nie dotykali. W szczególności jeśli obsługa upomina. A upomina.
@kubelek_klasik: no to bardzo dobrze :) ja niestety w Polsce spotykałem się z tym bardzo rzadko.
@Regru: bierzesz drugą i używasz jak rękawiczki, poza tym są też rękawiczki xD
#norwegia w kazdym sklepie sa szczypce i nie widzialem, by ktos macal specjalnie pieczywo.
Malo tego chleb kazdy jest zapakowany w torebke papierowa z okienkiem.
Tak, ze nikt nie wyciaga chleba. Bierzesz wkladasz do krajalnicy i idziesz do kasy.
https://ninasroadlesstraveled.files.wordpress.com/2014/06/img_2871.jpg
Pieczywo jest za pleksi i trzeba je specjalną szpatułką zepchnąć na tackę skąd dopiero można je dotknąć ręką.