Aktywne Wpisy

CptSpauldingX +333
Atlantic Worldmaster (Weltmeister :P) po dziadku mojej żony. Leżał naście lat w szufladzie u teścia zapomniany i nieruszany. Prawdopodobnie lata 70, pierwotny właściciel jakieś deale z Niemcami ze wschodu robił, może zegarek dostał w ramach rozliczenia, tego już się nie dowiem. Było:
#zegarki
#zegarki
źródło: 67c1f296-fb0a-451d-a5fe-2c926c6418a5-1_all_77
Pobierz
kluha666 +51
Powiem wam, że decyzja o kupnie czytnika ebooków ponad rok temu, była jedną z najlepszych decyzji zakupowych w całym moim życiu. Czyta mi się dużo wygodniej i szybciej. Mogę go zabrać wszędzie, gdzie tylko chce. Obsługa jest intuicyjna i przyjemna. A wy macie czytniki? Jesteście z nich zadowoleni?
#ksiazki #ebook #kindle #pocketbook #legimi
#ksiazki #ebook #kindle #pocketbook #legimi
źródło: 1000009596
Pobierz

Cześć, w wolnych chwilach uczę się obsługi ubuntu z tym menedżerem okien.
Layout skrótów sobie wydrukowałem i trzymam przed nosem, user's guide dodałem do ulubionych zakładek w przeglądarce.
Może jednak jest jakiś poradnik (najlepiej po polsku), który wytłumaczyłby, jak ładnie skonfigurować sobie ustawienia w i3?
Chciałbym sobie np. zmienić wyświetlane elementy w "pasku informacyjnym" w prawym dolnym rogu ekranu, a także, abym mógł zapisać własne pozycje okien dla określonych programów.
Tutaj masz przykładowe konfiguracje do i3: http://dotshare.it/category/wms/i3/
@exti: Przydadzą się na potem, jak już ogarnę, jak co działa i będę wiedzieć, co mogę tak naprawdę zrobić z tym wszystkim.
@kroxintu: z własnego doświadczenia pamiętam że tutaj należy rozejrzeć się za jakimiś własnymi programami - w wiki archa będziesz miał listę co można "wrzucić" w pasek.
@kroxintu najlepsze do tego jest i3blocks lub program mirka @Leinnan
build-essential
cmake
Gdy to zainstalujesz postępuj zgodnie z poleceniami: https://github.com/Leinnan/i3gs
Zrób coś tam 1.
Musisz zainstalować coś tam 2.
Aby coś tam 2 działało, musisz najpierw doinstalować coś tam 3.
I tak dalej :P
"Linux is serious business."
status_command i3gs /path/to/the/config
Jak nie podasz ścieżki do configu to po prostu wykorzysta domyślny config.