Wpis z mikrobloga

Czy zarejestrowanie na siebie przyczepy wypracowuje zniżki tak jak w przypadku samochodu czy coś się zmieniło? Wiem, że były jakieś zmiany odnośnie motorowerów, ale o przyczepach nic nie słyszałem.

Sam mam auto zarejestrowane na mojego tatę z powodu zniżek, ale wypadałoby też samemu jakieś wypracować.

Wołam @mfind ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#ubezpieczenia #oc #samochody
  • 12
  • Odpowiedz
@cygan44: @mfind: @Jestem_Tutaj: Konstruktywna dyskusja, to lubię ( )

Ok, czyli reasumując zależy od systemu. W takim razie jak się domyślam nie ma znaczenia w jakim towarzystwie ubezpieczę przyczepę, ale może być tak, że wypracowane zniżki nie będą liczyć się u każdego ubezpieczyciela?
  • Odpowiedz
@mfind: podczepię się z pytaniem. Czy jak ktoś miał ubezpieczony samochód przez 7 lat, później ma rok przerwy bez zarejestowanego samochodu na siebie a co z tym idzie ubezpieczenia, to jeżeli teraz chce ubezpieczyć samochód to liczą mu się zniżki za te 7 lat ?
  • Odpowiedz
  • 0
@rajkes Można powiedzieć, że co ubezpieczyciel to obyczaj ;) Jednak wiele firm nie uwzględni zniżki dopiero po 2 latach. Niektóre są bardziej tolerancyjne i uwzglednią zniżki nawet po 5 latach przerwy. 1 rok przerwy raczej nie jest powodem do ich wykasowania :) Zawsze też dla ich utrzymania możesz właśnie sobie zarejestrować przyczepkę, albo moto.
  • Odpowiedz