Wpis z mikrobloga

Pytałem ostatnio pod tagiem #krakow o jakieś rady przy zakupie oczyszczacza powietrza. Zrobiłem mały research, zgodnie z podpowiedzią zapytałem miłych ludzi z Krakowskiego Alarmu Smogowego, poradziłem się znajomych i wybrałem #xiaomi Air Purifier 2, który jest popularny i dostępny m.in na #aliexpress. Pod względem możliwości w stosunku do ceny to faworyt.

Dzisiaj odebrałem paczkę od polskiego dystrybutora więc małe #pokazzakupy zakupy. Jeśli ktoś będzie zainteresowany to mogę spisać jakieś przemyślenia po kilku dniach użytkowania.
Uparciuch - Pytałem ostatnio pod tagiem #kraków o jakieś rady przy zakupie oczyszczac...

źródło: comment_xlGOfTRU7zExgDZXV0uyq12VVZ9HePV3.jpg

Pobierz
  • 108
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@jar3k: @bartdziur: subiektywnie, "nie czuje powietrza", ale w dobrym tego słowa znaczeniu. Po wyjsciu na balkon czuje jakbym stał przy ognisku. Wstrzymuję się nieco z recenzją bo czekam na kumpla, aż pożyczy mi dokłądniejszy pyłomierz SDS011 i będziemy widzieć jak to wygląda w rzeczywistości :)
  • Odpowiedz
@kejor: Nadal czekam na miernik z ali, więc danych nie mam. Gdybym miał kupić tereaz i miałbym hajs - wziałbym Daikina lub coś dobrego z nawlżaczem (jakiś model Sharpa, ale to juz 2.5k+). Generalnie jak na 800zł to jestem zadowolony, ale mając na ten cen więcej kupiłbym coś droższego.
  • Odpowiedz
@Uparciuch: Ok mógłbyś poratować jakimś linkiem do tego Daikina ? Nie znam się na tym niestety a myślę ze funkcjonowanie bez takiego wynalazku w Krakowie nie ma sensu.
  • Odpowiedz
@kejor: www.ceneo.pl/21560613 Znajomy go kupił, czuć delikatnie ozon, który wydziela i ma w sobie czujnik zapachu (a nie tylko pyłu) więc zaczyna działać jak coś brzydko pachnie w domu.
  • Odpowiedz