Aktywne Wpisy
JamesJoyce +227
#programowanie #programista15k #sztucznainteligencja #uniaeuropejska
I tak to jest w naszym europejskim poletku.
I tak to jest w naszym europejskim poletku.
Kagernak +46
Do pracy przyszła nowa dziewczyna, nawet spoko, całkiem ładna (wyższa ode mnie xd), ogarnięta, dobrze się z nią gada, tylko gust muzyczny ma c-----y, ale mniejsza z tym. Pracuje u nas dopiero drugi tydzień a dzisiaj tak znikąd do mnie wypaliła czy nie chciałbym z nią wyprowadzać psy ze schroniska. Ja byłem nieźle zdziwiony bo w końcu się znamy niecałe dwa tygodnie a ona już takie coś mi proponuję, ale jej odpowiedziałem
Bo po tworzeniu z kumplami gry od dwóch prawie lat, zaczyna nam samo Trello i Slack niewystarczać. Dodatkowe kilka exceli czy wordów w OneDrive to shit. A potrzebne mi coś na miarę Confluence (linki do innych dokumentacji, odnośniki, wyszukiwarka po hasłach zawartych w dokumentach wszelakich, komentowanie, a wordach i excelach tego nie da rady, lub jest za słabe), albo chociażby Wiki. Więc się zastanawiam nad Wiki, bo darmowe (pbworks hasło może coś mówi)
Co prawda Jira + Confluence (plus super integracja między tymi produktami) na własnym hoście to marne 20$ razem, one time, ale trzeba potem albo kupić serwer jakiś dedykowany (100/miesięcznie?), albo samemu użyć lapka starego, ale niezbyt widzi mi się otwieranie portów na zewnątrz domowej sieci.
tl;dr
Więc szukam porady o fajne, darmowe albo płatne minimalnie, miejsce na dokumentację z hostem.
A no i prywatne oczywiście.
#gamedev #programowanie #zarzadzanieprojektami
z confluence wymagania są niby takie dla 5 użytkowników w tym saym czasie, nas jest trójka:
CPU: 2 x Intel Core 2 (2.66 Ghz, 128K cache) RAM: 4GB Minimum database space: 10GB .
Masz jakieś do polecenia ciekawe? ovh patrzyłem na ofertę. Sęk jeszcze w tym, że za 10$ miesięcznie Atlassian
@Sarseth: hostuj w chmurze atlasian, masz to za 10$ na miech. Mozesz to hostowac u siebie, ale duzo drozej wyjdzie (prad, czas potrzebny na konfiguracje,
@Sarseth: nie na własnym tylko w ich cloudzie.