Wpis z mikrobloga

No to jedziemy z materiałami z Clio ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Dla przypomnienia: Renault po liftingu ma pod maską znanego diesla 1.5 dCi w nowym wariancie mocy 110 KM. Na papierze jest słabo, bo sprint do setki zajmuje katalogowo 11,4 sekundy. W rzeczywistości okazuje się, że jest szybciej, nawet uwzględniając przekłamanie prędkościomierza.
Generalnie zdania nie i tak zmieniam - benzyna byłaby lepsza i bardziej pasowałaby do pakietu GT, który dodawał duużo sportowego charakteru.
#carburator <---- mój tag z testami aut
#samochody #renault #motoryzacja
macq2309 - No to jedziemy z materiałami z Clio ( ͡° ͜ʖ ͡°) 
Dla przypomnienia: Renaul...
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@macq2309: o kijowej turbinie ze zmienną geometrią, beznadziejnej elektronice, niepotrzebnych filtrach i dwumasie.

Mam 2.0 HDi, bez dwumasy, bez EGR, bez FAP, ze stałą geometrią, nie trzeba nic naprawiać, tylko lejesz paliwo i śmigasz a rozpędza się tak samo. Najlepiej niech robią diesla 1.0 pojemności i 100 KM, z automatyczną skrzynią.
  • Odpowiedz
  • 0
@fstab: diesel 1.0 i 100 koni byłoby świetne pod względem mozliwosci wyważenia auta, moze niech się nad tym zastanowią ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Tak jak ecoboost w fiescie - super sprawa
A tak na poważnie to siła rzeczy nie mogę ocenić awaryjności lub potencjalnej awaryjności w nowym aucie, skupiając się na wrażeniach z jazdy było ok ale ogólnie uwazam diesle w małych autach za bezsensowne stąd
  • Odpowiedz
  • 0
@bidzej: to było bardziej żartobliwe nawiązanie do lekkich silników dzięki ktorym małe auta nie płużą w zakrętach tak jak np punto z dieslem 1.9 ( ͡° ͜ʖ ͡°)
A sam ecoboost 125 koni we fiescie jest bardzo spoko
  • Odpowiedz