Aktywne Wpisy

Anoniemamowy +175
Baby to takie materialistki, że masakra. Mam 3 koleżanki w wieku 25-35 lat, wszystkie trzy mężatki. Tak się składa, że mężowie wszystkich trzech pracują za granicą - jeden jest jakimś podwykonawcą i pracuje w budowlance w Niemczech, drugi jest kierowcą tira i sra do żwira i robi trasy po krajach UE, a trzeci pracuje w czymś w rodzaju tartaku/hali produkcyjnej w Norwegii i wykonuje drewniane, duże elementy i podzespoły do różnych rzeczy.

zyd_z_pasji +34

Jestem posiadaczką laptopa marki Toshiba, który ma dosyć wkurzającą tendencję do ściemniania obrazu przy ciemnych stronach bądź scenach w filmach. Coś jakby automatyczne dostosowywanie się jasności ekranu do jasności wyświetlanych elementów - tylko, że ja tego nie chcę i nie potrzebuję. I nie jest to takie ściemnianie się ekranu, jak np. przy kilkunastu minutach bezczynności - nie.
Przykład z życia wzięty - przeglądam sobie mirko. Styl nocny - włączony. Ekran stopniowo ciemnieje i jakby ma się wrażenie, że wszystko zaczyna się zlewać. Tak samo jest podczas oglądania filmów. Mam problemy ze wzrokiem, więc dodatkowo mnie to męczy i drażni. Między innymi przez to jestem zmuszona przeglądać mirko na wyłączonym stylu nocnym. Na stronach z jasnym tłem wszystko jest normalnie, standardowo.
Problem jest o tyle dziwny, że wcześniej był, ale po jakimś czasie zniknął. Teraz, od kilku już dni, znowu się pojawił i szlag mnie trafia.
Jeżeli ktoś wiedziałby jak pomóc albo chociaż chciałby spróbować, ale zna za mało szczegółów - śmiało PW.
BTW. Wszystkie sposoby z Google przerobiłam i dalej nic.
#rozowypasek #informatyka #laptopy #toshiba #pomocy
stąd wszystko sprawdzałaś?
może @naprawalaptopow
@k8m8: I za to Cię szanuje jak p------n. ( ͡º ͜ʖ͡º)
@Saute:
Koła wymieniam :/
@k8m8: http://superuser.com/questions/994443/brightness-changes-even-adaptive-brightness-is-disabled-in-windows-8-1-10
jeżeli tu sposoby też nie pomogą, to warto pokombinować z wersją sterowników - być może niedawno w ramach windows update została zainstalowana nawsza wersja sterowników od układu graficznego co spowodowało usterkę..