Wpis z mikrobloga

@Seeker gratuluję ( ͡° ͜ʖ ͡°) ja miałem dziś telefon z WPA i jutro odbieram decyzję, wrocławska komenda uwinęła się w sumie w 2,5 tygodnia, dzielnicowy spoko. W sumie całość od zapisania się do klubu zajęła 9 miesięcy i tydzień. Sejf czeka na pierwsze zakupy ale nie wiem czy w tym roku dam radę.
@Seeker: Mam 2 pytania bo poniekąd nikt mi nigdy jasnej odpowiedzi na nie nie dał.

Przykładowo nie wyrabiasz określonej liczby startów klubowych w zawodach co wtedy ?

Chcesz juz nie brać udziału w zawodach i chcesz przejść wyłącznie na "kolekcjonowanie" co musisz wtedy zrobić ?
HEj napiszcie jeszcze 40 x o czcionce.

CZyli ogólnie rzecz biorąc jak ktoś chce to sobie pozwolenia na broń może wyrobić i ją posiadać. Trzeba tylko...chcieć. .

PRawda jest taka, że osoby które krzyczą najgłośniej o legalizacji broni palnej zwyczajnie widzi im się że idąc po bułki do sklepu i przy okazji kupują broń.

A teraz czekam na argument "ale nożem też możesz zabić a jest legalny zdelegalizujmy noże hehe"
@CreativePL: nie tylko, mam blizny na ręce spowodowaną jedna głupota 15 lat temu i lekarz stwierdził ze przez to nie moge dostać pozwolenia bo mam problemy z emocjami, czaicie 15 lat temu. Muszę chyba zrobić badania w innym mieście
osoby które krzyczą najgłośniej o legalizacji broni palnej zwyczajnie widzi im się że idąc po bułki do sklepu i przy okazji kupują broń

@CreativePL: Nie. Największy ból dupy mam o to, że ludzie muszą "udawać" sportowców, kolekcjonerów i na każdym kroku "walczyć" z władzą.
Pominę użycie porównania do noży:) Wolę wersję z pojazdem. To tak jak do posiadania i kupna samochodu potrzebne by było zapisać się do np. PZMotu. Po opłaceniu
@D1_MIRAS: No właśnie chodzi o to, że broni palnej nie da się porównać do niczego - ani do noży, ani do samochodów, ani do żadnych innych rzeczy i nie ma co tu wymyślać. Wszystkie z tych rzeczy są potrzebne w innych celach, a śmiertelne wypadki są skutkiem ubocznym normalnego korzystania. Broń służy tylko do zabijania. Chyba że ktoś chce mieć bardzo drogi i trudny do zdobycia młotek. Moim zdaniem obecne obostrzenia