Wpis z mikrobloga

Haha, ależ piękny #buldupy o Masę xD Czyste jak łza piwniczaki krytykujo bo "hurr Masa morderca-kryminalista, jak tak można takie osoby zapraszać na nasz nieskazitelny portal durr!"

Były kryminalista, gangster, degenerat? Pewnie. I ... co z tego?

Było-minęło, wymiar sprawiedliwości z organami ścigania prześwietlili Masę bardzo wnikliwie i mimo wszystko uzyskał status świadka koronnego, dzisiaj jest wolnym człowiekiem tak jak większość z nas.

I nagle u wypoków szok że taki człowiek może się wypowiadać publicznie xD Najlepiej jakby zamknął ryj i siedział w piwnicy tak jak wy, co nie? xD

I zajebiście że z byłym gangusem też jest AMA. Życie polskiej mafii to trudny, ale bardzo ciekawy temat, i dzięki wykopowi mogliśmy poznać go bliżej.

Trudni, kontrowersyjni ludzie nie zasługują na prawo głosu według wykopków :)

Swoją drogą strasznie śmieszą mnie ludzie którzy nazywają Masę zabójcą, to tylko świadczy o tym jak bardzo nie wiedzą o czym mówią i nie mają pojęcia jakie wymogi trzeba spełnić by uzyskać status świadka koronnego

Dzięki @Jaroslaw_Sokolowski za AMA, czekam na kolejną książkę ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#ama
Pobierz JanuszKarierowicz - Haha, ależ piękny #buldupy o Masę xD Czyste jak łza piwniczaki kr...
źródło: comment_NZGnDHvVluZY33x1H7CVUkXEDiuTxTyz.jpg
  • 39
@OdyniecBojowy:

#!$%@? mnie obchodzi co kieruje niezrównoważonymi jednostkami

No widzisz, a wielu ludzi jednak interesuje. Inaczej nie kręciłoby się tylu filmów o takich jednostkach i nie zdobywałoby one takich sukcesów (Milczenie Owiec może być tego świetnym przykładem), nie pisałoby się tylu książek i nie kręciło o nich seriali.

Taka ludzka natura - mordercy, degeneraci i tym podobni to najczęściej ludzie po prostu z ciekawym życiorysem i bardzo ciekawym profilem psychologicznym. Dlatego
@flager: Nie żeby mi się podobał entuzjazm tego posta, ale tu nie ma nic o zaproszeniu.

Btw to są w ogóle oficjalne konta? Na fb nawet duda jest, ale nie ten prawdziwy.
@JanuszKarierowicz: Książki dobrze się sprzedają, bo temat jest chwytliwy, a forma i źródło dodają wiarygodności. Mnie przeszkadza jedna rzecz - w swoich wypowiedziach (czy tu, czy to w książkach właśnie) Masa bardzo się wybiela. To jego koledzy gwałcili, zabijali, torturowali. On tylko stał z boku. Czasem tylko kogoś pobił, albo postraszył, a jak strzelał to tak żeby nie trafić. Aż dziw, że tak spokojny człowiek zrobił karierę w gangsterce.
Facet stał
@JanuszKarierowicz: Gówno a nie prześwietlili go wnikliwie. Na początku jak były początki korony Sokołowskiego to i policja i prokuratura zachłysnęły się rewelacjami masy. Nikt tego specjalnie wnikliwie nie weryfikował, bo ważniejsze było, że jeden z ważniejszych wsypie całą resztę i będzie sukces. Żaden prokurator nie zarżnąłby kury znoszącej złote jajka. Dopiero po czasie zaczęło się "a co będzie jak coś wypłynie" i różne mecyje z tym związane. Dzisiaj prawda jest taka,
@flager: A bo ja albo ty wiemy jak to wyglądało? Kto pierwszy do kogo się zwrócił? Na pewni nie podoba mi się, ze siedzieli u niego na herbatce. Z AMA problemu nie mam - ma prawo i możliwość zrobić je każdy a w gorących jest bo 2000 ludzi wykopało.