Wpis z mikrobloga

Co jest tak trudnego w wymianie paska rozrządu, że trzeba za to tyle płacić, co stoi na przeszkodzie, żeby zrobić to samemu? Na youtube są tutoriale do różnych aut ;-) Pytam bo nigdy wcześniej nie miałem auta z obsługowym rozrządem. Łatwo jest coś s-------ć, czy po prostu jest dużo grzebania? #mechanikasamochodowa #motoryzacja #samochody
  • 27
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@klark: Ale rolki kosztują kilkaset złotych, tak samo jak przy rozrządzie, pasek kosztuje najmniej. Najprostsza "oszczędność", to wymiana samego paska, a po roku rolka pizga i pasek się niszczy.

Pasek akcesoriów ma ileś tam rolek, dziwne że wymienię tylko jedną, a zostawię drugą, czy trzecią starą.
  • Odpowiedz
  • 0
@KollA no, ale Ci tłumaczę, że robocizna przy pasku osprzętu jest dużo niższa niż przy rozrzadzie,sam pasek też jest tańszy. Wymiana rolek za kupę kasy na zapas jest po prostu bezsensownym wydatkiem.
  • Odpowiedz
@klark: Po co wymienia się rolki przy pasku rozrządu w takim razie, te na osprzęcie pracują mniej?

Ja nie mam super doświadczenia w tym zakresie, ale osobiście jak będę robił następnym razem rozrząd wymienię wszystko czyli oba paski (rozrządu i akcesoriów), pompę wody i wszystkie rolki, na obu paskach.
  • Odpowiedz
  • 0
@KollA napisałem - bo cena robocizny za rozrząd jest kilkukrotnie większa niż za osprzęt. W skrajnych przypadkach nawet 10x,tak jest u mnie w aucie.
Dodatkowo jak padnie rolka czy napinacz rozrządu yo masz silnik do remontu. Bez klimy, wspomagania czy nawet ładowania możesz spokojnie dojechać do warsztatu.
  • Odpowiedz