Wpis z mikrobloga

#raspberrypi Cześć Miraski i Mirabelki :) macie może do zarzucenia jakimiś linkami dla osoby, która chce się wkręcić w temat?
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@htfhere: a co chesz robic?
bo jak scisle elektronika (bez serwerow) to ja bym polecał arduino niz rpi.
Jeżeli chodzi o tv box to tez bym odradzał rpi (bo jest za słaby) na rzecz jakiegoś android boxa
Jeżeli mikro komputer to też za słaby żeby komfortowo youtube oglądać.

Raspbery przydaje sie chyba tylko wtedy gdy potrzebujesz o wiele większej mocy obliczeniowej niz w arduino (jak np. przetwarzanie obrazu, stawianie serwerow
  • Odpowiedz
@glupiekonto: Trafiłeś w dziesiątkę :) potrzebuję zrobić urządzenie, które nie będzie połączone z pecetem a da radę przetwarzać obraz i to najlepiej przy wykorzystaniu języka obiektowego :)
  • Odpowiedz
@htfhere:
Jak cie stać na testy to też bym poszukał jakiegoś lepszego pi jak banana czy tam Orange albo inny owoc

Ja mam tylko 1b+ ale jakbym tam przetwarzał obraz to by się pewnie kompot zrobił z tej maliny. Nie wiem jak trójka
  • Odpowiedz
Jeżeli chodzi o tv box to tez bym odradzał rpi (bo jest za słaby) na rzecz jakiegoś android boxa

@glupiekonto: a co - trójka nie daje sobie rady z 1080p i ogólnie jako pudełko do filmów i muzyki? ( ͡° ʖ̯ ͡°) Bo właśnie nie chciałem brać Android Boxa tylko malinkę pod centrum multimedialne.
  • Odpowiedz
@geuze: nie mogę się wypowiedzieć co do trójki ale openelec na 1B to był piękny dramat. Musiałem przychodzić do telewizora 20 minut wcześniej bo tyle zajmowało mi włączenie serialu z exodusa.
  • Odpowiedz