Aktywne Wpisy

jamestown +20
#raportzpanstwasrodka Ostatnio Khmerska fuszerka wyprowadzała Klapka z równowagi, co nie przeszkodziło mu wziąć najtańszego fachowca do położenia cegieł i w dzisiejszym gniocie chwalił postępy w budowie.
Ja specjalistą budowlanym nie jestem, ale nawet na chłopski rozum patrząc na to widać, że chyba coś jest nie tak z tymi łukami.
Jest tutaj jakiś ekspert, który powie czy to jebnie czy "myli się pan"?
z chatagpt:
Wykonanie łuku z cegły to jedno
Ja specjalistą budowlanym nie jestem, ale nawet na chłopski rozum patrząc na to widać, że chyba coś jest nie tak z tymi łukami.
Jest tutaj jakiś ekspert, który powie czy to jebnie czy "myli się pan"?
z chatagpt:
Wykonanie łuku z cegły to jedno
źródło: new angkor wat
Pobierz
Jagoo +14
Łódź summer festiwal, nie wiem ile ludzi przyszło, ale godzinę temu przestali wpuszczać ludzi xd
#lodz #lodzsummerfestival #imprezy
#lodz #lodzsummerfestival #imprezy
źródło: temp_file633976299755869937
Pobierz

źródło: comment_zPuMIvPfvsaRwTs6NLZG2TpYN02iry12.jpg
PobierzJa tam dodaje narzędzie by użytkownicy mogli sprawdzić jak wiele ludzi używa takiego samego hasła:
( ͡° ͜ʖ ͡°)
W 2004 zgłoszono udane ataki na funkcje skrótu mające strukturę podobną do SHA-1 co podniosło kwestię długotrwałego bezpieczeństwa SHA-1. Pomiędzy 2005 a 2008 opublikowano szereg ataków, zarówno na uproszczoną wersję SHA-1, jak i pełną. Najlepszy z tych ataków wymaga jedynie około 263 operacji funkcji kompresującej (w porównaniu do 280 metodą brute-force). NIST ogłosił, że do 2010 zaprzestanie stosować SHA-1 na rzecz różnych wariantów SHA-2[1].
https://pl.wikipedia.org/wiki/SHA-1
absolutnie nie zaprzeczam
źródło: comment_VsvF5jRujMsuxHcd6FqEGV3xEeVY3zen.jpg
Pobierz@vebbo: Jak solą hasła (co jest dzisiaj niezbędne) to nie za bardzo im takie porównanie wyjdzie.
A jak nie solą to takie porównanie hashy nie ma sensu ze względu na kolizje (Wiki).
@przepelnieniebuforu: @vebbo: pisał
@Raffael: o ile ogólnie masz racje, to znasz jakieś kolizje stringów o typowej dla haseł długości nawet dla md5 czy sha1?
@megawatt: O typowej długości nie.
źródło: comment_b0ZD5hvV56Og9nq9xv25RGpxNd8lbuJX.jpg
Pobierz