Aktywne Wpisy
tiofen +568
Hej Mireczki,
w poniedziałek wyje*ali mnie z roboty, więc z tej okazji organizuję #rozdajo - wystarczy dać plusika, wyniki jutro po 16. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Do wygrania żółwik ze zdjęcia.
Zapraszam też na mojego instagrama tiofendzierga, dopiero się go uczę, więc wrzutek jest mało i średniej jakości. XD Ale kiedyś będzie lepiej, będę też dawać tam znać o jakichś moich tworach do przygarnięcia.
#
w poniedziałek wyje*ali mnie z roboty, więc z tej okazji organizuję #rozdajo - wystarczy dać plusika, wyniki jutro po 16. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Do wygrania żółwik ze zdjęcia.
Zapraszam też na mojego instagrama tiofendzierga, dopiero się go uczę, więc wrzutek jest mało i średniej jakości. XD Ale kiedyś będzie lepiej, będę też dawać tam znać o jakichś moich tworach do przygarnięcia.
#
KRZYSZTOF_DZONG_UN +263
JESTEŚ PRZECIWNY KREDYTOWI 0% I KAZDEJ INNEJ TEGO TYPU FORMIE = PLUSUJESZ
POKAŻMY ILU NAS JEST. KAŻDY WIE, ŻE POLITYCY CZYTAJĄ WYKOP, WIĘC MUSIMY POKAZAĆ SWÓJ PROTEST. IM WIĘCEJ PLUSÓW TYM WIĘKSZA SZANSA ŻE GÓWNIANY PROJEKT NIE WEJDZIE W ŻYCIE!
#nieruchomosci #wykopefekt #polska #afera
POKAŻMY ILU NAS JEST. KAŻDY WIE, ŻE POLITYCY CZYTAJĄ WYKOP, WIĘC MUSIMY POKAZAĆ SWÓJ PROTEST. IM WIĘCEJ PLUSÓW TYM WIĘKSZA SZANSA ŻE GÓWNIANY PROJEKT NIE WEJDZIE W ŻYCIE!
#nieruchomosci #wykopefekt #polska #afera
Ja tam dodaje narzędzie by użytkownicy mogli sprawdzić jak wiele ludzi używa takiego samego hasła:
( ͡° ͜ʖ ͡°)
W 2004 zgłoszono udane ataki na funkcje skrótu mające strukturę podobną do SHA-1 co podniosło kwestię długotrwałego bezpieczeństwa SHA-1. Pomiędzy 2005 a 2008 opublikowano szereg ataków, zarówno na uproszczoną wersję SHA-1, jak i pełną. Najlepszy z tych ataków wymaga jedynie około 263 operacji funkcji kompresującej (w porównaniu do 280 metodą brute-force). NIST ogłosił, że do 2010 zaprzestanie stosować SHA-1 na rzecz różnych wariantów SHA-2[1].
https://pl.wikipedia.org/wiki/SHA-1
absolutnie nie zaprzeczam
@vebbo: Jak solą hasła (co jest dzisiaj niezbędne) to nie za bardzo im takie porównanie wyjdzie.
A jak nie solą to takie porównanie hashy nie ma sensu ze względu na kolizje (Wiki).
@przepelnieniebuforu: @vebbo: pisał
@Raffael: o ile ogólnie masz racje, to znasz jakieś kolizje stringów o typowej dla haseł długości nawet dla md5 czy sha1?
@megawatt: O typowej długości nie.