Są gotowe sklepy, blogi itp. do postawienia sobie przez laika, a czy jest np. coś takiego jak jakaś konfigurowalna baza danych ?
Czyli np. stawiam sobie takiego bazodanowego cms-a na serwerze i w panelu admina sobie konfiguruje pola, rubryki itd i później każdy przez internet może sobie oglądać te dane ?
@TwigTechnology: Chodzi mi o to, że np. mogę sobie zrobić bazę danych książek. Tj. dodaje sobie pola tytuł data autor itp. i później ktoś inny by przeglądał te rekordy w przeglądarce. Całość ma być wygodna w użyciu dla laika.
Czy ktoś wie jak to jest możliwe? Makaron przechodzi przez parówki, jak? Czy da się to zrobić domowymi metodami? Chodzi mi to po głowie od 8 lat. #kiciochpyta #zagadka #tajemnice #pomocy
Są gotowe sklepy, blogi itp. do postawienia sobie przez laika, a czy jest np. coś takiego jak jakaś konfigurowalna baza danych ?
Czyli np. stawiam sobie takiego bazodanowego cms-a na serwerze i w panelu admina sobie konfiguruje pola, rubryki itd i później każdy przez internet może sobie oglądać te dane ?
@BobekNierobek: brzmi jak phpmyadmin :D