Wpis z mikrobloga

Niedawno dotarł do mnie #projektor UNIC UC46 z #gearbest, kupiony za 61$ celnicy zatrzymali ale na koniec wolno puścili
LINK: http://www.gearbest.com/projectors/pp_323147.html
to jest ten sam projektor co dostępny na #banggood #blitzwolf BW-MP1 tylko inne logo :)

Rozdzielczość 800x480, możliwość wyboru różnych formatów(4:3/16:9)
Jak za taką cene to daje rade, filmy można spokojnie oglądać pod warunkiem, że w pomieszczeniu jest ciemno.
Projektor ma sporo możliwości, wiele portów, wyświeltanie ekranu telefonu na rzutniku działa bez problemu. Można podpiąć pendrive i głośniki, ja jednak przeważnie korzystam z HDMI.
Starałem się zrobić jakieś zdjęcie jednak ciężko pokazać to co widać na prawdę.

kilka fotek
#itemyzchin #chinskiecuda
trollasek - Niedawno dotarł do mnie #projektor UNIC UC46 z #gearbest, kupiony za 61$ ...

źródło: comment_AJAonlEpHvc52wW1IY5q0hQzsqMXkjZe.jpg

Pobierz
  • 27
  • Odpowiedz
  • 1
@trollasek najciekawsze jest to, ze puścili Ci paczkę bez cła ... Jaki miałeś status w trackingu? Zatrzymano w cle + wysyłałeś dokumenty ? Jaki wer ?

Od siebie dodał, że jedyny minus projektora to dźwięk - bez dodatkowych głośników po jacku (blizwoolf f1) ciężko by oglądało się filmyn
  • Odpowiedz
1.A mógłbyś wrzucić jakiś film?
2.W jakiej odległości masz od ściany? jakie wymiary obrazu?
3. Nie przeszkadza że ma tylko 800x480?
4. Nie pracuje zbyt głośno?

:)
  • Odpowiedz
@sephot: nigdy nie punktuje czegoś w skali bo jest to według mnie bardzo nieobiektywne
natomiast jak na sprzęt za 250zł to daje radę i mogę polecić
@JcL: jeszcze co do tych celników, to własnie zatrzymali mi F1 ( ͡° ʖ̯ ͡°)
@misiekUKP: 1. musiałbym nagrać jak będę znów korzystał
2. możliwość regulacji ostrości jakoś między 1-3m, nie pamiętam dokładnie. TU na tych zdjęciach był lekko ponad 2m od ściany
3. Jak widać spokojnie
  • Odpowiedz
Fajnie właśnie czegoś takiego szukam, tylko chciałem coś z rozdzielczością przynajmniej 1280x720. Możecie polecić jakiś model? Oczywiście wiem że to będzie kosztem ceny.
  • Odpowiedz
@trollasek: Cło za F1? Bo na Vat przecież za niska wartość. Mój F1 też WER Warszawa zatrzymał w cle i puścił. Co będzie dalej - zobaczymy. Jutro powinien być u mnie listonosz.
  • Odpowiedz
@trollasek: Nie walną, bo tylko powyżej 20$ mogą, a ja kupiłem za 19.79$ ( ͡º ͜ʖ͡º) Jedynie myślę czy cła nie próbują wciskać, jak koledze z Bandem 2, który pisał godzinę temu.
  • Odpowiedz
@jep4ka: Głupoty gadasz, zwolniona z VAT może być paczka do wartości 45 euro, ale nie musi, jak celnik pała to może nałożyć VAT od mniejszych wartości.
  • Odpowiedz
@TomdeX: Na jakiej podstawie prawnej? To po co funkcjonuje wartość graniczna 22$, 20$ czy tam 45 Euro? Jak mówisz, że gadam głupoty to rozwiń swoją myśl i popraw, a nie piszesz, że podatki w państwie funkcjonują jako zwykłe widzimisię celnika.
  • Odpowiedz
@misiekUKP: @trollasek: @sephot: W skali to może 3?
Działa w uj głośno, rozdzielczość do filmów może spoko, ale oglądaj sobie na tym jakąś stronę internetową... Nie da się.

Miałem i jakoś nie byłem zachwycony, chyba lepiej było by wybrać używane DLP z Polski.
  • Odpowiedz
@ElCidX: no ja dam znacznie więcej bo pewnie nie uwzględniasz stosunku cena/jakość
dla ciekawości odpaliłem wykop i szło odczytać, natomiast nie było to zbytni wyraźne

ja to zamierzam używać WYŁĄCZNIE do filmów(ewentualnie karaoke) więc jak najbardziej spełnia swoje zadanie
  • Odpowiedz
Optoma HD200X

@ElCidX: ale to kosztuje 2,7k zł - jest różnica ( ͡° ͜ʖ ͡°)
wiadomo, zależy kto do czego potrzebuje zastosować

z tym mocowaniem na stałe to fakt, byłby problem - choć
  • Odpowiedz