Aktywne Wpisy
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
njdnsjdnjs +4
jak ktos ma was na czarno to dajecie tez w mysl zasady oko za oko?
Skopiuj link
Skopiuj linkTa treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Wykop.pl
Przerobiłem wczoraj i dzisiaj 2 test case z wzoru testu z kraju klienta na nasze procedury i komendy w CLI..
W obu przypadkach znalazłem chamskie bugi w kodzie który jest niezmieniany od 5-10 lat. W obu przypadkach rozbolała mnie głowa od patrzenia w ten badziewny kod.
Czego się nie dotknę to jest popsute, a nasz software działa od dawna w kilku samolotach i na lotniskach...
#zalesie bo mi się nie chce walczyć z archaicznym podejściem firmy jak i jej zajebiście kiepskim kodem.
Ile w Polsce zarobi ktoś ze znajomością:
- Python (bez webowych i sql, kiedyś bawiłem się w Mongo ale nigdy nie używałem w pracy),
- Jenkins,
- Linux,
- XenServer,
- automatyzacja generatorów i analiza danych na różnych busach.
- cośtam z C# (live packet analysis, graficzne ploty, jakieś toolsy z przeróbki XML na JSON, CSV)
- umiem czytać C/C++
Hardware test doświadczenie chyba 8 lat mam w tym:
- HW/SW integracja,
- Embedded software / FPGA black box test
- project management, w tym nazdór nad HW/SW designers (pisanie specyfikacji i odbieranie produktu i inne bzdety.)
- product assurance
- testy wytrzymałościowe i certyfikowanie sprzętu: Vibration, CE, EMC, Thermovacuum itd.
Czysty Software test 2 lata:
- produkty sieciowe pisane w C/C++ na linuxie / embedded
- gdb/valgrind
- manualne, automaty do integracji i testowania kilku systemów
- jak mi się nudziło to wprowadziłem do firmy jenkinsa i Gitlaba lokalnego
- konfigurowałem XenServer, Linuxy, JIRA itd..
Pisanie procedur i planów pod ISO9001, AS9100, DO-178B/C. Audyty itd.
Patrzę na oferty a wszędzie tylko te 'stronki' i stronki...
Spytam dzieciaka.
@Fristo: nie ma ludzi do pracy ostatnio i zanim doczekam się dewelopera który tam zajrzy i coś znajdzie to sam to zrobię.
Żeby było śmieszniej to udają V-model czy tam waterfall... :/
No przecież mówię, że interesuje mnie ile w Polsce płacą.
o znalazłem coś z embedded nawet... 8-12tys PLN ale nie wiem czy to brutto czy netto.
To jakaś agencja chyba co?
czy to jest to samo?
Zresztą do agencji nie bardzo. Tak tylko patrzę.
@civi88: no to chyba dobrze, przy tamtych cenach. Rozumiem, że tam tanio. Nie byłem nigdy.
@Aganiok__: Co to znaczy?
@Fristo: to znaczy, że kiedy zwiedziony superfajnymi rzeczami w biurze typu zjeżdżalnia w przyszłości podpiszesz z nimi umowę, skończy się walka o Ciebie, zacznie trudność w komunikacji z "opiekunem", u moich kolegów np. stało się tak, że nasza firma dała im duże podwyżki (tzn. zapłaciła je Sii) a oni wciąż dostawali tyle samo.... Trzeba się wykłócać o wszystko niestety.