Wpis z mikrobloga

Tak się zastanawiam, bo jestem lvl24 i niby w tym wieku ludzie już powinni wiedzieć czy chcą dzieci i generalnie mieć jakiś obraz swojego życia. A ja tego do końca nie mam, wizję swojej przyszłości mam ale co do dzieci to nie wiem czy jestem na tak czy nie. Ktoś tak jeszcze ma? Nie wiem czy wszystko ok ze mną. #zwiazki #niebieskiepaski #rozowepaski
  • 24
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Smileoneoneone: płeć ma niewiele do tego, poza tym że u kobiet instynkt rodzicielski zazwyczaj wyzwala się wcześniej. Żyj swoim życiem, na wszystko przyjdzie czas, a jak nie przyjdzie to nic na siłę. Zresztą to Twoja płeć ma ten przywilej braku konieczności pośpiechu, więc tym bardziej ( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz
@sonep: Nie powiem, że sobie z-----i, ale kurczę, życie trochę sobie utrudnili. No wszystko pod dziecko trzeba ustawiać, ok koło albo po 30 ale nie teraz jak się ma 20+ lat.
  • Odpowiedz
@SScherzo: No niby tak, ale moja była mi to zarzuciła jako moją wadę, bo ona wie ile chce dzieci i kiedy i kiedy chce się hajtać itd. A ja takich powiedzmy terminów jeszcze w głowie nie mam. Więc stwierdziła, że nie jestem gotowy na poważny związek.
  • Odpowiedz
@Smileoneoneone: widocznie mieliście inne potrzeby i poglądy na życie. jak ktoś nie wie, czego chce, a druga osoba ma sprecyzowane cele, to czasem trudno o to, żeby to się sprawdziło. być może nie miała ochoty czekać w nieskończoność bez żadnej gwarancji, że kiedykolwiek Ci się zachce.
  • Odpowiedz