Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 29
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@PipBoy13: Wiesz co mnie ostatnio r-------o? Podawałem na głównej testy szybkości w praktycznym działaniu Iphone (nie w benchmarku) który oczywiście gniótł androida, to najbardziej plusowana odpowiedz w moim kierunku była o takiej treści, że jestem zakompleksionym prostakiem z drogą zabawką (bo na niego zapracowałem i sobie kupiłem, czaisz) dzisiaj zakompleksionym fanom chińszczyzny podaję ceny jak stoją Iphony,

http://www.wykop.pl/link/3368321/apple-icloud-moze-zepsuc-wasze-pliki-z-wideo-zdjeciami/#comment-39626875

że to wcale nie jest taki drogi sprzęt, to zaczęło się minusowanie.
  • Odpowiedz
  • 0
@vatten: w pełni się z Tobą zgadzam, mimo że konkurencja na papierze może mieć podobną specyfikację - a nawet lepszą - iPhone jest lepiej zoptymalizowany i zdecydowanie lepiej działa. Android dla mnie dla przeciętnego użytkownika to jakaś totalna porażka pod względem stabilności i ogółu działania systemu. Najgorszy system na jakim miałem telefon, już wolałem Nokię Lumię.
Tak działa mechanizm wyparcia - nie stać mnie więc znajdę sto powodów dla których
  • Odpowiedz
@PipBoy13: Haj fajf colego. Mnie w ogóle zastanawia, dlaczego społeczność androida nie wyśle listu otwartego do programistów, grafików, montazystów, blogerów,vlogerów, fotografów i reszty pro userów, a nawet celebrytom, sportowcom (cała Reprezentacja Polski w kopaną ma Iphony) że są bandą pedałów walonych na kasę. Bo każdy z nich ma jabłkowy produkt i wie czego oczekują od swojego sprzętu. A dlaczego nie napiszą? BO BY SIĘ WYDAŁO ŻE ICH K---A NIE STAĆ.
  • Odpowiedz
@hemoglobinka: Wiadomo, że w Polsce trochę odstajemy z naszymi zarobkami od naszych zachodnich sąsiadów, to cena też w dużej mierze będzie grała dla niektórych rolę, ale kupienie takiego telefonu na zachodzie to " it's not a big deal ". W zasadzie ludzie bóldupią głównie o stosunek cenowy ( mianowicie o to, że za Iphone'a ze specyfikacjami podobnymi do telefonów innych marek muszą zapłacić więcej), ale zapominają o tym, że za
  • Odpowiedz
@Inzane: Ale wiesz że drożyzna apple to w większej części mit? Podam Ci najprostszy przykład - Iphone 5s. Naprawdę świetny, niezawodny smarfton mimo 3 lat na rynku. Nówka w niektórych miejscach stoi już od 1000-1200 zł. Rzeczą niepodważalną jest to, że apple trzyma cenę - Używasz tego 5s przez rok, półtora, to on dalej będzie warty te 800 zł. Telefon z bebechami od flagowca 6s, czyli SE, stoi za 2100.
  • Odpowiedz
@vatten: Masz rację, że jest to raczej już utarty mit i nie ma już tej przepaści cenowej między telefonami różnych marek a applem o podobnych specyfikacjach, ale tyczy się to oczywiście flagowych, nowych produktów. W dłuższym okresie te ceny kształtują się różnie z markami innych telefonów, a jak sam zaznaczyłeś apple trzyma cenę, ale czy jest powód by się temu dziwić ? w końcu dostajemy telefon silnej marki i dobry
  • Odpowiedz
  • 0
@robvan: jeżeli chodzi o kwestię użytkową to bardzo fajny system, intuicyjna obsługa, elegancki. Poza tym lumie robią naprawdę dobre zdjęcia. Tylko pyta z aplikacjami. Pomijając kwestie programistyczne a czysto użytkowe to dla mnie WP>Android
  • Odpowiedz
@vatten: A pomyślałeś kiedyś w swoim życiu że wykop.pl to nie jest 5 osób na krzyż tylko różni ludzie mający różne opinie? Poza tym ta cicha próba wjeżdżania na ego żeby przekonać kogoś do kupna ajfona, kek "pssst, jakbyś nie był polakiem biedakiem to by cie było stać na 6s a android by wylądował w koszu"
  • Odpowiedz