Aktywne Wpisy

saggitarius_a +425
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
MarcinDerk +889
Parę dni temu dodałem wpis, gdzie napisałem, ze po pół roku pracy w korpo, firma zaproponowala mi przedluzenie umowy na obecnych warunkach, mimo że uzgadnialismy, ze po okresie probnym bedzie awans i wiekszy hajs. Podczas przekazywania feedbacku na mój temat nie podali ani jednego powodu, zachowania do którego mogli się przyczepić albo uargumentowac brak podwyzki, awansu
Po trzech rundach negocjacji, gdzie starali sie wmowic mi, ze takich ustalen nie bylo, przeslali mi umowe
Po trzech rundach negocjacji, gdzie starali sie wmowic mi, ze takich ustalen nie bylo, przeslali mi umowe

1. ktoś może ogarnia gdzie i czy wogule można dostać taki mechanizm o niewielkich rozmiarach?
są to 2 silniki krokowe z ślimakiem lub gwintem a miedzy nimi kółko zębate, wszystko w szynie
ewentualnie gdzie w Polsce dostane małe silniki krokowe o wymiarach ok 10x15 i ślimaku do 30mm tak by kosztowało to jakieś drobne?
2. lub czy ktoś wie gdzie można dostać mały mechanizm liniowy tzw stolik który porusza się w osi X i Y
3. szukam ale nie moge znaleźć elementu gripper pads czyli płytki do przykręcenia do blachy która ma nacięcia promieniste tzn tak jak w kole zębatym bocznym (koronowym) tak że jak się złoży je razem to otrzymuje sie zawias kontowy
źródło: comment_LhXMl8Tb7ZWZUJ83IyOc3oNYeOvYNyWK.jpg
Pobierzmechanizm ma przesuwać max 100g
*w ogóle
@michalson18: wydaje mi się że jak te silniki będą się kręcić w te same strony to czerwona zębatka nie będzie się obracać :) Zauważ że jak się będą kręcić w tą samą stronę to na zębatkę będzie działać jakiś moment siły od jednego z tych zielonych ,,ślimaków" , a od drugiego moment siły będzie przeciwnie skierowany .Ewentualnie
obracając się zbieżnie przesuwają zębatkę a przeciwbieżnie ją obracają dlatego mają być 2 silniczki
jest to część którą wymodelowałem w solidzie, pliki zostały w pracy to cześć lampy a raczej jej pra pra prototypu taka pierwsza przymiarka
potrzepuje czegoś co zapewni mi oposów w X i Y a jest jednocześnie bardzo małe
ps siła silniczków bez znaczenia