Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 28
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

oni naprawdę popierają nieobowiązkowe szczepienia?

@Naru: Na cholerę to pytanie, tak jakby to była jakaś nowinka... nie pisz, że to pytanie retoryczne, bo to żadne pytanie retoryczne, co najwyżej idiotyczne.
Gdzie ktoś tam mówi o jakimś autyzmie, czy jakimkolwiek negatywnym skutku szczepień? Mowa o OBOWIĄZKU, bo przymus nie ma NIC wspólnego z ideą wolnościową. Korwiniści to idealiści.
  • Odpowiedz
@llllllll: Akurat przypadkiem odpaliłem filmik postowany wyżej i gdy usłyszałem te parę zdań o szczepieniach trochę się zdziwiłem.
Akurat w tej kwestii brak OBOWIĄZKU szczepienia otwiera furtkę dla różnych idiotów wierzących w szczepienia powodujące autyzm i inne bzdury a to jest NIEBEZPIECZNE nie tylko dla tych ludzi, ale dla ogółu społeczeństwa.

Bycie 'idealistą wolnościowym' nie oznacza, że dozwolone jest wyłączanie mózgu.
  • Odpowiedz
oni naprawdę popierają nieobowiązkowe szczepienia? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Naru: Przecież to partia liberalna, a nie faszystowska. Bądź konsekwentny.
  • Odpowiedz
@Jah00: To jest wykop. Tu się popiera komunistyczny pis lub faszystów z nowoczesnej. Wolność to dla nich sprawnie działający trybunał i dofinansowanie invitro.
  • Odpowiedz
@Naru: akurat rozumiem idealistyczne podejście Korwinowców - przymus szczepień jest pewnym zamachem na wolność. Jednak brak szczepień jest na tyle szkodliwy, ze ja to p------e. Nie muszę być takim wolnościowcem jeżeli to ma znaczyć, że moje dzieci zginą na ospę bo debil jeden z drugim się nie zaszczepi. Podobnie z posiadaniem broni.
  • Odpowiedz
@Kapitalis: dobrze, analogia bardzo fajna. Tylko, ze szczepiący się nie doznają żadnej krzywdy w przeciwieństwie do niewolników. A jeżeli chcesz powiedzieć, że zniewolenie przymusem szczepionkowym jest podobne to się rozbiegnij w ścianę. Pewne wolności wymieniamy np. na bezpieczeństwo. Wiem, ze "hurr durr inwigilacja przez ciebie lewaku" zaraz będzie, ale ja tu mówię konkretnie o szczepionkach i broni. O wolność wypowiedzi, prasy, czy prywatność zawsze będę walczył.

Idealiści są spoko, ale
  • Odpowiedz
@tony_soprano: No przecież Twoje dziecko będzie zaszczepione wiec w czym problem. Zginą tylko niezaszczepione. No chyba że nie wierzysz, że szczepienia działają. Może jesteś z sekty antyszczepionkowej.
To mnie zawsze rozwala w dyskusjach z ludźmi. Jak mówię że jestem przeciwnikiem obowiązku szczepień to nie znaczy że jestem przeciwnikiem szczepień. Swoje dziecko mam zaszczepione.
Jak jestem przeciwnikiem obowiązku zapinania pasów to nie znaczy że jestem zwolennikiem jazdy bez pasów. Sam zawsze
  • Odpowiedz
@Yo_ManZ: Zwrócę tylko uwagę, że nie musimy uzasadniać oporu wobec zniewolenia po "korwinowemu". Np. to czy zapięte bądź niezapięte pasy powodują większe obrażenia w razie wypadku nie ma znaczenia. To wygląda tak jakby korwiniści popierali przymus byle byłby zyskowny.
  • Odpowiedz