Wpis z mikrobloga

Miałem dochód o 17 zł za wysoki na osobę i nie otrzymałem 500+.
Szkoda, bo całość poszłaby na co miesięczną opłatę przedszkola.
Niech patola wypije za moje zdrowie, bo mocno #przegryw

#500plus #oswiadczenie
  • 29
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@pikolo369: Pszypau. Jak tak ze znajomymi gadałem co robią w mniejszych firmach czy u prywaciarzy, to się dogadywali. Jeden nawet wprost poprosił szefa o stówkę obniżki, żeby dostać, bo i tak mu się to opłaci.
  • Odpowiedz
@pikolo369: ale mnie w------a twoja sytuacja. Widziałem dziś jak patola, która kilka lat temu srała pod siebie bo się nie mogli utrzymać, dziś z 500+ mają kolejnego bachora i rozmawiali o tym czy wydać na tablet czy poczekać i kupić tv. Codziennie tam jest jakaś inba, wrzaski, pijaństwo, a tu normalny prawilny mirek nie może otrzymać świadczenia ( ͡° ʖ̯ ͡°) kombinuj, to państwo jest chore,
  • Odpowiedz
nie martw się 15 lat temu w mojej rodzinie mamele nie załapała na zasiłek jakiś się bo przekroczyła o 1,50 zł

@jormungand87: Ale zdajecie sobie sprawę, że granica gdzieś musi być? Każdą kwotę można przekroczyć czy to o 1,50zł czy 0,01zł.
  • Odpowiedz
@pwone jasne że tak ale bez jaj że 1,50 i co zdychaj z głodu z dwójka dzieci a przyjdzie taki menel z ulicy pokrzyczy i dostaje na wyjście z nałogu fuck logic bez żadnego problemu
  • Odpowiedz