Wpis z mikrobloga

#xmr #etc #eth #kryptowaluty I w co tu wejść. Jak żyć. Wszystko poleciało na łeb na szyję. XMR jest myślę sztucznie nampowany. ETH i ETC wielka nie wiadoma. Chyba trzeba chwilowo złapać oddech i trzymać się z daleka aż się wyjaśni sprawa dark marketu dla XMR , no i wątpliwości odnośnie ETC gdy haker otrzyma 1 września ETC.
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Amelek: Aj tam poleciało. Kupiłem przedwczoraj po trochu wszystkiego z top 10 (prócz Steem i myślę o wymianie LTC na Lisk), z zachowaniem znacznej większości kapitału w BTC (trezor). Teraz będę się tylko przyglądał, bez kombinowania i obaw, na luzie. Wierzę w krypto i nieważne co wygra, jestem na pokładzie ;>
  • Odpowiedz
@pawlo74: Myślę tak szczerze że góra do 200k zejdzie - ale jak spojrzeć na wykres który podałem to jesteśmy na wsparciu - jak się nie obroni to faktycznie zejdzie może do 200 k może nawet do 150k. Ale spójrzcie na jeszcze takie sprawy jak to że na XMR jest realizacja zysków od późnej nocy - a więc na pewno część tego kapitału gdzieś pójdzie i może być zauważone przez inwestorów
  • Odpowiedz
@fdisk: Tak, to jest problem. Na razie trzymam na giełdzie... chociaż wiem, jakie zagrożenia są z tym związane. Mam jednak nadzieję, że nawet jak ktoś się włamie, to nie spowoduje to kradzieży każdej waluty i upadku całej giełdy ( ͡° ʖ̯ ͡°)

Myślę o przygotowaniu bootowalnego pendrive'a z portfelem dla każdej z tych walut. Obawiam się jednak, że utrzymanie takiego systemu będzie dla mnie bardzo czasochłonne.
  • Odpowiedz
@Amelek: Kup AMP/Synereo. Obecnie koło 30k. Tydzien temu było warte koło 15k.

Na początku września wypuszczają wersje Alpha aplikacji, zaczyna się też crowdsale i cena skoczy do spokojnie 50k :)
  • Odpowiedz
@prezes513: mam AMP od dawien dawna - jak byś śledził me wpisy :) Ale czas chyba wyjść powoli.

Ale nie odzywałem się potem bo gdy pisałem że mam NAV, AMP i SYS to wszyscy na mnie najeżdżali. Teraz AMP jest wysoko SYS wysoko z NAV już wyszedłem i jest teraz cisza - czyli spełnia się zasada - trzymaj tak długo jak trzeba :)

Ostatnio jestem mocno zadowolony z moich wszystkich
  • Odpowiedz
jak rozkladasz procentowo to zaangażowanie w alt waluty? Bo ja po akcji z eth forkiem się trochę altow wystraszylem bo zanotowalem na tym 50 pro straty.

@revoruless: Powiem Ci że wybrałem sobie kilka altów. Jeszcze oprócz tych co podałem trzymam NEU i GEMZ na long term. W krótkim terminie to włos jeżył mi się nie raz na głowie.
Bywały i totalne wtopy jak na Crave.
Ale w long term na większości altów jestem
  • Odpowiedz
@revoruless: A jeśli chodzi o taki rozkład to różnie - najczęściej wchodzę za wszystkie BTC w alty tylko po to by wycisnąć z nich więcej BTC :) czyli bywa że 100 % BTC mam w innych altach. Ale wiadomo docelowo na taki najdłuższy long term obecnie stawiam na : ETC i BTC
  • Odpowiedz