Wpis z mikrobloga

nsfw
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 26
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Sh1eldeR: No to po ustaniu związku, a cytuję napisałeś:

Co ciekawe, w formalnych związkach, facet kasę musi płacić (prawny obowiązek)

Takiego obowiązku po prostu nie ma i tyle, więc się nie wykręcaj, bo świadomie piszesz i wprowadzasz w błąd, a wykopki
  • Odpowiedz
@alexam:
A czy to wszystko nie implikuje, ze facet de facto musi placic bedac w malzenstwie? Bo:
A) jak nie placi, sad moze zasadzic zeby czesc lub calosc wyplaty szla na zone (i to wg mnie wystarczy do takiego stwierdzenia -- jest tu istotna luka?),
B) nawet jak bedzie rozwod, to bedzie musial placic dalej.

Oczywiscie mowie o tym, jak jest de facto. Teoretycznie, facet moglby ciagnac tez kase i alimenty od
  • Odpowiedz
Natomiast fakt, że mężczyźni w 90 % płacą alimenty (nie ma co się oszukiwać, tak jest) wynika zazwyczaj z faktu, iż kobiety zarabiają mniej

@alexam: śmiechłem srogo.

Kobiety zarabiają w Polsce pięć, do dziesięciu procent mniej niż mężczyźni, więc to nie mniejsze zarobki są przyczyną dysproporcji. Gdy kobiety zarabiają 200-400 złotych mniej niż mężczyźni, to nie jest powód do tego, aby aż 90% mężczyzn płaciło alimenty.
  • Odpowiedz
@Tical25: Fajnie, że dzięki mnie możesz śmiechać srogo, śmiechaj dalej. Ja natomiast nie zamierzam na ten temat dyskutować, bo to nie jest przedmiot moich rozważań i na ten temat nic nie mam do powiedzenia. Nie podałam ani prawdziwych danych, ani wszystkich przyczyn, bo to nie jest ważne w kontekście mojej wypowiedzi, serio. Nie zamierzam tu też uprawiać jakieś feminoteki i rozprawiać nt. zarobków i alimentów, a mam wrażenie że próbujecie
  • Odpowiedz